Van den Goorbergh 18e in Moto2 Argentinië


Martijn Spliethof - 31 maart, 2023

De tweede wedstrijd voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was op het Termas de Rio Hondo circuit in Argentinië.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Tony Arbolino heeft de race gewonnen. De Italiaan was in regenachtige omstandigheden het sterkst, voor Alonso López en Jake Dixon. Zonta van den Goorbergh was de best geklasseerde Nederlander op de achttiende plaats. Bo Bendsneyder eindigde op de tweeëntwintigste positie.

Kwalificatie:
Alonso López heeft pole position behaald. De Spanjaard verbrak het ronderecord en was een fractie van een seconde sneller dan Aron Canet en Somkiat Chantra. Bo Bendsneyder eindigde als zeventiende, Zonta van den Goorbergh als twintigste.

Moto3

Race:
Tatsuki Suzuki heeft de race op zijn naam geschreven. De Leopard Racing coureur was oppermachtig op een natte baan en passeerde na 18 ronden als eerste de finish, voor Diego Moreira en Andrea Migno. Collin Veijer eindigde als tweeëntwintigste.

Kwalificatie:
Ayumu Sasaki heeft pole position behaald. De Japanner was net als in Portugal het snelst over één ronde, voor Deniz Öncü en Diogo Moreira. Collin Veijer kwalificeerde zich als zeventiende, ondanks dat hij te maken kreeg met technische problemen (remmen).