KNMV start met opleidingsklasse Junior E

NK Junior Moto Racing Logo

Bas Vis - 27 maart, 2023 FOTO - NK Junior Moto Racing Logo

Binnenkort lanceren we een nieuwe opleidingsklasse in de wegrace: de Junior E. Een elektrische minibikeklasse met een lage instap en zonder competitie-element gericht op het opleiden van jonge coureurs, in samenwerking met RACE-KIDS.

In deze nieuwe klasse staat plezier hebben voorop. Op speelse wijze worden rijders in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar bekendgemaakt met de wegracesport. Hiervoor krijgen de rijders begeleiding van een onafhankelijke trainer die ze de fijne kneepjes van de sport leert. Per trainingsdag werken we met één thema, denk hierbij aan bochtentechniek of een estafetterace. Het is geen nieuwe competitie, dus iedereen is een winnaar, maar na deelname aan ieder evenement is er wel een aandenken voor de rijder.

Lage instap

Het is niet nodig om zelf een motor aan te schaffen en te onderhouden: de elektrische minibikes worden geregeld en kunnen voor ieder evenement gehuurd worden. Kleding en helm moet iedere rijder wel zelf meenemen. Bij de dagprijs zit zowel de huur van de motorfiets als het inschrijfgeld inbegrepen. De dagprijs is 195 euro. Wel is een KNMV-licentie verplicht, hiermee wordt de verzekering geregeld.

Interesse om deel te nemen aan één, of meerdere trainingen binnen deze nieuwe klasse? Of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar sport@knmv.nl.