Doe mee aan FIM MiniGP 160: meld je nu aan!


Bas Vis - 27 maart, 2023

Het is vanaf nu mogelijk je aan te melden voor de FIM MiniGP 160 Netherlands! Jonge talentvolle wegracers strijden hier om een felbegeerde plek voor de World Final, tijdens de MotoGP in Valencia. Daar kan een plek worden verdiend voor het Road to MotoGP-programma van de FIM.

DMC (Dutch Minibike Championship) zou in 2023 de organisatie op zich nemen, maar ziet hier toch vanaf. De KNMV zorgt er nu voor dat de FIM MiniGP 160 (leeftijd 10-14 jaar) alsnog dit jaar in Nederland verreden kan worden.

Over de competitie

De competitie heeft een plek binnen het NK Junior Moto Racing-format en bestaat uit zes wedstrijden. De eerste daarvan staat op de kalender voor donderdag 20 april op de TT Junior Track (daags voor het WK Superbike). De gehele kalender vind je hier (als pdf, een eindje naar beneden op de pagina). Het inschrijfgeld per wedstrijd bedraagt 99 euro.

Alle informatie voor geïnteresseerden/deelnemers vind je in dit bestand.

Over de motor

In de FIM MiniGP 160 wordt gereden met Ohvale GP0 160cc motoren. Alle motoren zijn identiek en rijden met verzegeling. Er wordt gebruik gemaakt van Pirelli-banden. De rijders worden ondersteund door Motul: een pakket met verzorgingsartikelen en hoogwaardige Motul 300V-olie wordt ter beschikking gesteld aan alle deelnemers.

Meedoen?

Wil je meedoen aan de Nederlandse editie van FIM MiniGP 160, stuur dan een e-mail naar sport@knmv.nl. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je daarmee bij ons terecht via datzelfde e-mailadres.

Vrije trainingen

Voor de Ohvale 110 en 190 is er geen FIM MiniGP Netherlands, maar bestaat wel de mogelijkheid om deel te nemen aan de vrije trainingen op de TT Junior Track.