WorldSSP en WorldSSP300 Misano (Italië)


Martijn Spliethof - 02 juni, 2023 FOTO - Jeffrey Buis (Facebook)

De vijfde ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike, Supersport en Supersport 300 was de Pirelli Emilia-Romagna Round van 2 tot en met 4 juni 2023 in het Italiaanse Misano.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

WorldSSP

Race 1:
Nicolo Bulega reed onbedreigd van zijn pole position naar de overwinning. Stefano Manzi eindigde als tweede, nadat hij een aanval in de laatste ronde van Federico Caricasulo had weten af te slaan. Glenn van Straalen werd als zevende afgevlagd.

Race 2:
Stefano Manzi heeft de tweede race op zijn naam geschreven. Het was de eerste zege voor de Italiaan in dienst van het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha. Nicolo Bulega en Marcel Schrötter passeerden als tweede en derde de finish. Glenn van Straalen kwam ten val en passeerde uiteindelijk nog als tweeëntwintigste de zwart/wit geblokte vlag.

Kwalificatie:
Nicolo Bulega heeft de pole voor zich opgeëist tijdens Superpole. Federico Caricasulo en Yari Montella maken de eerste startrij compleet. Glenn van Straalen start beide races vanaf de vijfde plaats.

WorldSSP300

Race 1:
Bruno Ieraci heeft de eerste race op zijn naam geschreven. De Italiaanse wildcard coureur passeerde in de tot tien ronden ingekorte race als eerste de finish, voor Mirko Gennai en Humberto Maier. Jeffrey Buis werd op de elfde plaats de best geklasseerde Nederlander, terwijl teamgenoot Veneman als veertiende de finish passeerde en Bijman na een crash in de slotfase nog als vijfentwintigste werd afgevlagd.

Race 2:
Bruno Ieraci heeft ook de tweede race van het weekend op zijn naam geschreven, voor Dirk Geiger, Petr Svoboda en Nederlander Loris Veneman. Ruben Bijman passeerde als tiende de finish terwijl Jeffrey Buis ten val kwam.

Kwalificatie:
Jeffrey Buis verovert pole position met de snelste tijd in de Superpole op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Alessandro Zanca en Julio Garcia staan naast hem op de eerste startrij. Loris Veneman vertrekt in de races vanaf de vijfde plek en Ruben Bijman start als achttiende.