P10 en DNF voor Streuer/Kolsch in WK Zijspanrace Spa Francorchamps (België)


Martijn Spliethof - 17 juni, 2023 FOTO - FIM Sidecar World Championship

De tweede wedstrijd voor het FIM Sidecar World Championship was op 16 en 17 juni 2023 op het circuit van Spa Francorchamps in België.

Voor de combinatie Bennie Streuer en Kevin Kolsch begon de kwalificatie met de nodige tegenslag. Een technisch probleem zorgde ervoor dat de Nederlands en Duitse combinatie geen rondetijd op de klok wist te zetten tijdens de eerste sessie. In de tweede kwalificatie – nadat men een nieuw motorblok had moeten monteren – was de combinatie weer van de partij en wisten ze er nog een tiende kwalificatietijd uit te slepen.

De combinatie Ellis & Clément behaalden de pole en wonnen de Sprintrace, voor de broers Birchall. Pekka Paivarinta en Ilse de Haas werden zesde, terwijl Streuer en Kolsch als tiende de finish passeerden.

De broers Birchall schreven de Hoofdrace op hun naam. Ellis en Clément passeerden als tweede de finish, gevolgd door de combinatie Kershaw en Charlwood. Päivärinta en De Haas waren in deze tweede race van het weekend betrokken bij een spin van Payne en Rousseau en moesten vroegtijdig opgeven, terwijl ook Streuer en Kölsch niet aan de finish kwamen.