Terugblik sportweekend: podiums in o.a. motocross en IDM-competities


Tom van Appeldoorn - 05 juni, 2023 FOTO - Kaj de Wilt

Mocht je het gemist hebben: het was een prachtig sportweekend met veel wedstrijden in de internationale competities. In de MXGP bijvoorbeeld, maar ook in het EK Motocross en de IDM-competities. Wij lichten een aantal van de Nederlandse successen voor je uit!

WK Motocross

We beginnen in Letland, waar de MXGP en MX2 dit weekend waren. In de koningsklasse mocht Jeffrey Herlings fier het hoogste trapje van het podium bestijgen na twee prachtige zeges in beide manches. In het kampioenschap loopt hij daarmee acht punten in op Jorge Prado, die tweede werd in deze GP met een 2-3-score. Met nog elf wedstrijden te gaan staat Prado op dit moment nog 15 punten voor op Herlings. Glenn Coldenhoff greep met een 4-4-score net naast een podiumplaats en werd vierde in het dagklassement.

Ook in de MX2 klonk het Wilhelmus. Kay de Wolf wist tweemaal als eerste de finish te behalen, waarbij het zeker in de eerste manche nog erg spannend werd door een duel met de Fransman Thibault Benistant. Roan van de Moosdijk had de gang er ook goed in en werd twee keer derde, waarmee hij tweede werd in het dagklassement. Mooie resultaten voor het Husqvarna Factory Racing Nestaan-MX-team!

EK Motocross

Maar niet alleen op wereldniveau zagen we mooie dingen van de Nederlanders: op Europees niveau werd er namelijk ook werelds gereden! Bij de dames liet Lotte van Drunen wederom zien dat ze ijzersterk rijdt dit seizoen. In beide manches pakte ze de zege.

In de EMX 250 waren er twee glansrollen weggelegd voor Ivano van Erp en Kay Karssemakers. Van Erp won de eerste manche en werd tweede in de tweede, Karssemakers werd derde in de eerste manche maar won de tweede manche, waardoor Van Erp en Karssemakers 1 en 2 staan in het dagklassement.

IDM

Binnen het Duitse IDM-kampioenschap zagen we ook mooie Nederlandse prestaties. Zo pakte Twan Smits een dubbele zege in de twee wedstrijden van de IDM Supersport en stuurde Walid Khan zichzelf tweemaal naar een zege in de Supersport 300. Hoe mooi kan het zijn!

Dragrace

Eigenlijk niet afgelopen weekend, maar daardoor zeker niet minder mooi: Tijdens het EK Dragrace dat in Groot-Brittannië werd georganiseerd, is Aswin Le Noble tweede geworden in Pro Stock Bike-klasse.