DNF voor Collin Veijer in Moto3, blessure voor Bo Bendsneijder in Moto2 Sachsenring (Duitsland)


Martijn Spliethof - 16 juni, 2023 FOTO - Collin Veijer (Facebook)

De zevende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 is de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland van 16 tot en met 18 juni 2023 op de Sachsenring.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Er was tegenslag voor Bo Bendsneyder. De Pertamina Mandalika SAG Team coureur werd in de eerste bocht van de race van zijn machine gereden en heeft daarbij een gebroken sleutelbeen opgelopen. Zonta van den Goorbergh finishte als achttiende.

Kwalificatie:
Pedro Acosta heeft pole position behaald. Het was de eerste pole van het seizoen voor de Spanjaard, met achter zich Tony Arbolino en Jake Dixon. Bo Bendsneyder was de snelste Nederlander met de vijftiende plaats. Zonta van den Goorbergh vertrekt vanaf de 23e startplaats.

Moto3

Race:
Deniz Öncü heeft zijn eerste Grand Prix overwinning behaald in de Moto3 race op de Sachsenring. De Turkse coureur reed de hele race achter Ayumu Sasaki en greep de leiding in de laatste bocht van de laatste ronde. Sasaki werd tweede en WK leider Daniel Holgado eindigde als derde. Collin Veijer kwam al in de tweede ronde ten val nadat hij in de openingsronde aan de leiding reed.

Kwalificatie:
Ayumu Sasaki heeft pole position behaald. De Japanner was oppermachtig en ging meer dan een seconde sneller rond dan Deniz Öncü en Ivan Ortolá. Liqui Moly Husqvarna Intact GP teamgenoot Collin Veijer kwalificeerde zich mede dankzij Sasaki op een keurige vierde plaats.