Bendsneyder veertiende in Moto2, Veijer zesde in Moto3 in Mugello (Italië)


Martijn Spliethof - 08 juni, 2023 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De zesde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was van 9 tot en met 11 juni 2023 op het Autodromo Internazionale del Mugello in Italië.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Pedro Acosta heeft de race met overmacht gewonnen. De Spanjaard reed van begin tot eind aan de leiding en behaalde daarmee zijn derde overwinning van het jaar, voor Tony Arbolino en Jake Dixon. Bo Bendsneyder scoorde twee punten door als veertiende te finishen, Zonta van den Goorbergh ging in de tiende ronde onderuit en haalde de finish niet.

Kwalificatie:
Aron Canet heeft de pole position behaald. De Spanjaard greep zijn eerste pole van het seizoen, voor Pedro Acosta en Sam Lowes. Bo Bendsneyder werd beste Nederlander op de twintigste plaats. Zonta van den Goorbergh vertrekt van de tweeëntwintigste plek.

Moto3

Race:
Dani Holgado heeft de race gewonnen. Deniz Öncü werd tweede, Ayumu Sasaki derde. Collin Veijer wist na een ijzersterke wedstrijd als zesde over de streep te komen.

Kwalificatie:
Deniz Öncü heeft de pole position voor zich opgeëist. De Red Bull KTM Ajo coureur was sneller dan Joel Kelso en Ayumu Sasaki. Collin Veijer werd negende in Q1. Normaal gesproken zou dit een drieëntwintigste plaats op de grid zijn. Echter zijn er tot op heden 7 penalties uitgedeeld waardoor Veijer op de zestiende plek mag vertrekken.