KNMV NK Junior Moto Racing – Veldhoven 17 juni


Mariska Grob - 20 juni, 2023 FOTO - Mariska Grob / MotoGrafie

Nadat de eerste twee wedstrijden van het NK Junior Moto Racing seizoen 2023 op de TT Junior Track in Assen werden verreden, stond op zaterdag 17 juni een wedstrijd in Veldhoven op het programma. Het beloofde een warme dag te worden met temperaturen richting de 30 graden. Het was dan ook de vraag wie op het uitdagende kartcircuit De Landsard zijn hoofd het beste koel zou houden!

Molenaar NSF100 Cup

JayJay den Hoed was al oppermachtig bij de eerste twee wedstrijden van het seizoen in Assen, en in Veldhoven was dat niet anders. Hij won zijn derde wedstrijddag op rij en scoort daarmee een hattrick. Ook rookie Milan Hunneman was goed op dreef: in beide races had hij lange tijd de leiding. Hij was daarmee niet alleen de snelste nieuwkomer maar werd ook tweede in het dagklassement voor Timo Kubbinga.

1. Milan Hunneman reed beide races in de beginfase op kop maar JayJay den Hoed (44) bleek uiteindelijk voor iedereen een maatje te groot.

 

2. Spannende gevechten waren er genoeg, zoals hier tussen Mika Schalken (46), Senne Botman (58) , Tobias Dogger (11) en Dean van den Berg (18).

 

3. Racen kent ook minder leuke momenten, zoals het moment dat Quinn en Vince de Joode elkaar raakten bij het uitkomen van een bocht en samen onderuit gingen. Toch is het op die momenten ook mooi om te zien hoe racen verbroedert – letterlijk in dit geval – en de broertjes elkaar weer op weg helpen. Ondanks dat ze bont en blauw waren, reden deze kanjers niet veel later nog twee strakke races!

 

Puchshop Racing Cup

De derde wedstrijddag van de Puchshop Racing Cup in Veldhoven draaide uit op een Staphorster feestje. Sander Mulder en Pascal Mussche van het Puch Racingteam Staphorst waren beide oppermachtig in hun klassen: Mulder in de Expiklasse en Mussche in de Standaardklasse. In de Expiklasse werd Robert van Steenis tweede voor Arie Garstman, in de Standaardklasse werd Jannick Vos tweede voor Hugo Satter. Thimo Minnen, die de voorgaande wedstrijden op zijn naam schreef, en Hugo Satter hadden evenveel punten verzameld met ieder een derde en vierde plaats. In dat geval gaat de podiumplaats in het dagklassement naar de beste score in de tweede race, en die was van Satter.

1. Hugo Satter rijdt in stijl naar een derde plaats in de Standaardklasse.

 

2. Jannick Vos werd tweede in de Standaardklasse.

 

3. Bij de start is het altijd hard werken voor de coureurs van de Puchshop Racing Cup.

 

4. Sander Mulder (20) en Pascal Mussche (99) van het Puch Racingteam Staphorst waren beide in hun klasse oppermachtig.

 

Yamaha R125 Cup powered by KicXstart

De derde wedstrijddag van de Yamaha R125 Cup leverde een zinderende strijd op tussen de koplopers van het kampioenschap, Timo Suos en Viggo Mégard. Suos en Mégard wisten ieder één race te winnen, maar het was Suos die voor het dagklassement de meeste punten verzamelde omdat hij in de andere race tweede werd en Mégard derde. Derde in het dagklassement werd Timo Aanraad. Matthew Luisman werd vierde en mocht de beker voor snelste Rookie in ontvangst nemen.

1. Luca van der Velde ziet hoe Timo Aanraad het asfalt en alles daarnaast gebruikt. Van der Velde reed een prima eerste race, waarin hij vierde werd, maar ging in de tweede race onderuit.

 

2. Timo Suos verzamelde de meeste punten in de races en schreef de zege in het dagklassement op zijn naam.

 

3. Spannend gevecht tussen Maxim Westra (23) en Daniel Wouda (43) om de zevende plaats in race twee.

 

Supermoto 450cc, 250cc en Junior

Mooi om te zien dat initiator Jos Koelewijn steeds meer jonge coureurs om zich heen moet dulden. Sterker nog, hij wordt er door steeds meer ingehaald, iets wat hij overigens alleen maar toejuicht. In Veldhoven waren het Dion Otten en Jayant Chote die hij voor zich moest dulden – en die aan elkaar gewaagd waren. Met precies dezelfde snelste rondetijd op de klokken was het in de eerste race toch Chote die zijn KTM350 als eerste over de streep drukte. Iedereen kampte met de hitte, maar de remmen van Koelewijn nog iets meer. Daardoor moest hij ook Thije Ligtermoed, die voor het eerst op een 450 reed, voor zich dulden. Ook Callisto Costantin was Koelewijn nog net te snel af. In de tweede race was Chote wederom de snelste, nu voor Otten en Koelewijn, en dat was ook de uitslag van het dagklassement.

1. Start van race 1.

 

2. Chote (84) was de snelste in Veldhoven, Otten (66) tweede en Koelewijn (24) derde.

 

3. Kay van Steenbergen (20) voor Julian van Kalkeren (35). Van Kalkeren reed voor het eerst op een 250cc en was daarmee meteen de snelste van zijn klasse.

 

4. Herstart van de tweede race met een iets uitgedund veld…

 

5. …dat kwam doordat bij de eerste start een motor vooraan in het veld stil viel en een aantal andere rijders die niet meer konden ontwijken. Henk Minnen liep daarbij een gebroken sleutelbeen op en Stijn Baron (foto) een zware hersenschudding.

 

6. Het was zo heet dat veel rijders na de laatste race een verfrissende duik namen in de nabij gelegen recreatieplas. Zo ook Shayden Rodgers, die in badtenue de beker voor snelste Junior in ontvangst nam.

 

Minibike GP

Het startveld van de Minibike GP-coureurs werd tijdens de laatste wedstrijd in Assen al aangevuld met RACE-KIDS, en dat was in Veldhoven ook het geval. Lenthe van Halen heeft al aardig wat ervaring als RACE-KID en mocht in Veldhoven voor de gelegenheid op een viertakt Junior B-minibike uitkomen, waarmee ze prima uit de voeten kon. Ze won de eerste race voor Jesse Koelewijn, maar Koelewijn was in race twee de snelste en schreef zo de dagoverwinning op zijn naam. Lenthe van Halen werd tweede en Sevn Pocorni mocht mee naar het podium voor de derde plaats.

1. Start van race 1.

 

2. Jesse Koelewijn (17) reed twee strakke races en werd eerste in het dagklassement voor Lenthe van Halen (14).

 

3. Opperste concentratie bij Fabian Brons.

 

De coureurs van het NK Junior Moto Racing mogen nu eerst gaan genieten van een welverdiende zomerstop, waarna ze op 2 september weer aantreden voor wedstrijd nummer vier op Circuit Park Berghem.