Veijer 7e in Moto3, Van den Goorbergh 20e in Moto2 bij Dutch TT Assen


Martijn Spliethof - 22 juni, 2023 FOTO - TT Circuit Assen

In het weekend van 23 tot en met 25 juni 2023 wordt op TT Circuit Assen de 92e Dutch TT verreden, de achtste ronde van het jaar voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3.

Tijdschema en volledige uitslagen bij Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Tickets zijn online en aan de kassa te koop. Zit-tribune-tickets voor zondag zijn uitsluitend online verkrijgbaar via de website van TT Circuit Assen.

Moto2

Bo Bendsneyder was van plan te starten in zijn thuiswedstrijd, na de operatie aan zijn vorige week in Duitsland gebroken sleutelbeen, maar kreeg geen medische goedkeuring. Zonta van den Goorbergh was de enige Nederlander in de Moto2.

Race:
Jake Dixon heeft de race op zijn naam geschreven. Het was de eerste zege in de klasse voor de Brit, die na afloop met de als tweede en derde gefinishte Ai Ogura en Pedro Acosta naar het podium mocht. Zonta van den Goorbergh passeerde als twintigste de eindstreep.

Kwalificatie:
De Spanjaard Alonso Lopez mag de race vanaf pole vertrekken. De Boscoscuro-coureur wist in de slotfase Jake Dixon terug te verwijzen. Ai Ogura neemt de derde plaats voor zijn rekening en Zonta van den Goorbergh start zondag vanaf de 23e plaats.

Moto3

Race:
Jaume Masià heeft de race gewonnen. De Spanjaard won een zeer spannende race die beslist werd in de laatste bocht, voor Ayumu Sasaki en Deniz Öncü. Collin Veijer reed mee in de kopgroep en kwam uiteindelijk als zevende over de finish.

Kwalificatie:
David Muñoz heeft pole position behaald. De Spanjaard verbrak het ronderecord en start zondagochtend vanaf de eerste plaats op de grid, voor Joel Kelso en Riccardo Rossi. Collin Veijer reed een knappe ronde en kwalificeerde zich als negende.