Bax/Cermak winnen WK Zijspancross Cusses Gorse (Engeland)


Martijn Spliethof - 27 juli, 2023 FOTO - WSC

De elfde ronde voor het Wereldkampioenschap Zijspancross was op 29 en 30 juli 2023 in het Engelse Cusses Gorse. Het was 13 jaar geleden dat voor het laatst een Zijspancross GP in Engeland was. De Quads reden een wedstrijd voor het Europees Kampioenschap.

WK Zijspancross

Wedstrijd:
Vanluchene/Musset hebben de eerste manche gewonnen, voor Bax/Cermak en Lielbardis/Lielbardis.  In de tweede manche waren de rollen omgedraaid, Bax/Cermak kwamen als eerste over de finish, gevolgd door Vanluchene/Musset en Brown/Chamberlain. Koen Hermans en Ben van  den Bogaart vielen in beide manches uit. De Grand Prix overwinning ging naar Etienne Bax en Ondrej Cermak. Vanluchene/Musset blijven aan de leiding in de WK tussenstand, met nog drie wedstrijden te gaan houden ze een voorsprong van 16 punten op Bax/Cermak.

Kwalificaties:
Hermans/Van den Bogaart en Bax/Cermak waren de snelste combinaties in de beide groepen in de tijdtraining. In de kwalificatierace in Groep A kwamen Koen Hermans en Ben van den Bogaart als eerste over de finish, in Groep B waren Etienne Bax en Ondrej Cermak de winnaars.

Uitslagen en totaalstanden WK Zijspancross bij FIM Sidecarcross

EMX Quad

Wedstrijd:
De wedstrijd is gewonnen door Patrick Turrini (2-1), voor Harry Walker (1-2) en Christopher Tveraen (3-3). Sem Ende was de beste Nederlander (12-7), voor Gijs Wentink (17-9) en Twan van der Jagt (18-11).

Kwalificaties:
De kwalificatierace is gewonnen door Patrick Turrini, voor Harry Walker en Mark McLemon. Sem Ende werd veertiende, Gijs Wentink zestiende en Twan van der Jagt negentiende.

Uitslagen en totaalstanden EMX Quad bij FIM Europe