TeamNL voor Sidecarcross & Quadcross of European Nations bekend

Sidecar Team Bax viert de overwinning van TeamNL tijdens de SQMXON van 2022. (Beeld: WSC)

Bas Vis - 21 juli, 2023 FOTO - Sidecar Team Bax viert de overwinning van TeamNL tijdens de SQMXON van 2022. (Beeld: WSC)

Nederland verschijnt met twee sterke selecties aan de start van de Sidecarcross en Quadcross of European Nations (SQMXON) op 7 en 8 oktober in Cingoli, Italië.

Tijdens de SQMXON rijden de coureurs (en passagiers) niet voor een individuele Europese titel, maar als landenteam. De Nederlandse zijspanrijders domineerden de afgelopen vijf edities van de Nations en wonnen deze eeuw al dertien keer. Met de nummers 2,3 en 5 van de huidige tussenstand van het WK in de selectie, reizen zij ook dit jaar als topfavoriet af naar het evenement.

Selectie Sidecars

  • Koen Hermans & Ben van den Bogaart
  • Etienne Bax & Ondřej Čermák (Tsjechië)
  • Justin Keuben & Aivar van de Wiel

De quadrijders zijn tweevoudig kampioen en azen op de baan van Cingoli op hun eerste podium sinds 2019.

Selectie Quads

  • Joe Maessen
  • Ricardo Phoelich
  • Rick Haverdil

Oranje eer

TeamNL-manager Patrick te Veldhuis kijkt met vertrouwen uit naar het eerste weekend van oktober: “De Nations is altijd bijzonder. We komen er om de Oranje eer hoog te houden. Je leeft er als Nederlands team samen naartoe en dat maakt het echt anders dan een ‘normaal’ wedstrijdweekend. Er ligt best wat druk op door de mooie prestaties uit het verleden. Maar, het zijn allemaal topatleten, die mannen kunnen daar prima mee omgaan. We gaan er een prachtig weekend van maken!”

Volg het team!

Tijdens de Dutch Sidecar & Quad Masters op 3 september in Oss presenteert TeamNL zich aan de fans. Hier kun je natuurlijk bij zijn! Volg het Nederlandse team ook op Facebook.

Voor de SQMXON strijden de zijspancombinaties de komende 2,5 maand eerst nog om de prijzen in het WK Sidecarcross en het ONK Sidecar Masters. De quadrijders doen hetzelfde in het ONK Quad Masters en Duits kampioenschap.