Romano Hummel Europees Kampioen Grasbaan bij EK Finale Werlte (Duitsland)


Martijn Spliethof - 20 juli, 2023 FOTO - Baansportfansite.nl

Op zaterdag 22 juli 2023 was in het Duitse Werlte de Finale van het Europees Kampioenschap Grasbaan. Romano Hummel heeft in een compleet verregende wedstrijd de titel binnengehaald!

Live uitslagen op Baansportfansite.nl
Nieuws en uitslagen op Baansportfansite.nl
Uitslagen bij FIM Europe

Tijdens een compleet verregende wedstrijd wist Romano Hummel alle series te winnen, waarna even later werd besloten om de wedstrijd te staken vanwege de aanhoudende regen. Chris Harris en Andrew Appleton werden tweede en derde.

Naast Hummel zagen we nog een aantal Nederlanders in de baan. Dave Meijerink was erg goed onderweg, hij won drie van zijn vier heats. In zijn tweede heat kende hij grote pech toen zijn ketting brak terwijl hij aan de leiding lag. Meijerink mistte met een vierde plek net het podium. Mika Meijer behaalde net als Meijerink 15 punten, maar door de heatoverwinningen werd Meijerink hoger geklasseerd.

Henry van der Steen reed ook een sterke wedstrijd en hij werd vijfde. Voor Jannick de Jong startte de dag goed met een tweede plek, maar een crash in zijn tweede heat maakte een einde aan zijn avond. Ook Lars Zandvliet moest zijn wedstrijd na twee heats al staken.