Barry Veneman verlaat KNMV en wordt ondernemer


Bas Vis - 05 januari, 2023

De afgelopen tien jaar was Barry Veneman in verschillende rollen actief voor de KNMV. Recent als hoofd talentontwikkeling. Met ingang van januari 2023 zal Barry de KNMV verlaten om zich als zelfstandig ondernemer verder te kunnen ontwikkelen.

Barry Veneman: “We hebben de afgelopen jaren prachtige projecten mogen ontwikkelen en ik kijk terug op veel mooie momenten. Met hulp van onze toenmalige partner, Dutch Racing Team, hebben we het voor elkaar gekregen om Bryan Schouten en Bo Bendsneyder in de GP’s te laten rijden en ook Scott Deroue heeft een kans in de GP’s gekregen. We hebben meegewerkt in verschillende talentencups zoals de Molenaar NSF100 Cup, Moriwaki 250 Junior Cup, KTM RC390 Cup en de Yamaha R3 Cup. Het Juniortrack-project is inmiddels een vaste waarde geworden voor het veilig sporten met jeugd: de basis staat.”

“Het stokje kan nu worden overgedragen aan iemand anders. Ik ga mijn energie stoppen in nieuwe projecten zoals het WK Supersport 300-debuut van mijn zoon en Ziggo Sport. Ik wens iedereen veel succes en blijf genieten van deze prachtige sport.”

Opvolging

De werkzaamheden van Barry Veneman binnen de KNMV-talentontwikkeling worden opgepakt door talentcoach motocross Barry Forschelen en sporttechnisch manager Camiel van Berkesteijn. Barry’s overige werkzaamheden worden binnen de afdeling sport onder de collega’s verdeeld.