Van der Mark DNF, P10 en P12 in WorldSBK Australië


Martijn Spliethof - 23 februari, 2023 FOTO - BMW Motorrad

De openingswedstrijd voor het FIM Superbike World Championship seizoen was in het weekend van 24 tot en met 26 februari 2023 op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

WorldSBK

Race 1:
Álvaro Bautista heeft de eerste World Superbike race van 2023 gewonnen. Onder zeer natte omstandigheden was de regerend wereldkampioen sterk en wist Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu te verslaan. Michael van der Mark kwam al in de tweede ronde met hoge snelheid ten val en haalde de finish niet.

Superpole Race:
Álvaro Bautista heeft ook de Superpole Race gewonnen. De Spanjaard drukte meteen zijn stempel op de race en won met grote voorsprong op teamgenoot Michael Ruben Rinaldi. Michael van der Mark finishte als tiende.

Race 2:
Álvaro Bautista was ook in race 2 een maatje te groot voor de concurrentie. Hij won met overmacht, voor teamgenoot Michael Ruben Rinaldi en Andrea Locatelli. Michael van der Mark werd twaalfde.

Kwalificatie:
Toprak Razgatlioglu heeft pole position behaald. De voormalig wereldkampioen was het snelst voor Álvaro Bautista en de verrassende debutant Dominique Aegerter. Michael van der Mark kwalificeerde zich als twaalfde.

WorldSSP

Race 1:
Nicolò Bulega heeft een knotsgekke eerste World Supersport race gewonnen. De race werd twee keer onderbroken waarna de Italiaan en zijn Ducati hun eerste WorldSSP zege behaalden dankzij de juiste bandenkeuze (regenbanden). De gok op slicks van Glenn van Straalen en het EAB Racing Team betaalde zich niet uit, toch werden er nog twee WK punten gescoord op P14.

Race 2:
Nicolò Bulega heeft ook de tweede race gewonnen. De Italiaan reed aan de leiding toen in de dertiende ronde de rode vlag werd gezwaaid vanwege ganzen op de baan. Glenn van Straalen werd vijfde.

Kwalificatie:
Stefano Manzi heeft zijn eerste pole position behaald in de World Supersport klasse. In wisselvallige omstandigheden op Phillip Island wist de Italiaan in zijn eerste weekend met Ten Kate Racing pole position op te eisen, voor Can Öncü en Yari Montella. Glenn van Straalen kwalificeerde zich als zevende.