Nancy van de Ven geslaagd als sporttrainer


KNMV - 12 december, 2023

De afgelopen dagen namen cursisten van over de hele wereld deel aan de cursus KNMV Gediplomeerd Assistent Motorsporttrainer (MT-2) op Papendal. Ook wereldkampioen WMX, Nancy van de Ven, nam hieraan deel en wist de cursus met succes af te ronden.

In de door de NOC*NSF erkende MT-2 opleiding van de KNMV worden cursisten opgeleid tot assistent-motorsporttrainers die actief zijn binnen de (breedte)sport, met sporters op club- en districtsniveau. Een belangrijke rol, want trainers enthousiasmeren de sporters in hun sportieve en technische ontwikkeling. Naast Nancy van der Ven kwamen de overige 15 cursisten uit verschillende delen van de wereld, waaronder Zambia, Spanje, en Denemarken.

De opleiding omvat vier cursusdagen waarin de cursisten zich voorbereiden op motorsporttrainingen en deze uiteindelijk in de praktijk ook uitvoeren. Tijdens de theorielessen komen diverse aspecten aan bod die van belang zijn bij het verzorgen van een training, zoals didactiek en veiligheid. Tijdens de praktijklessen voeren zij verschillende onderdelen van een training uit. Wil je ook aan de slag met je sport en trainer worden? Meer informatie over de cursus lees je hier.