KNMV en DMC pakken samen jeugd motorsport en MiniGP op


KNMV - 07 december, 2023

Samen de schouders onder de jeugd motorsport en FIM MiniGP™: DMC en KNMV trekken in 2024 gezamenlijk op! Zaterdags de KNMV-competitie, zondags de DMC-competitie en FIM MiniGP™. Alles in één weekend en op hetzelfde circuit en paddock. Zo zetten DMC en KNMV samen de schouders onder de junior wegrace.

Nederland is een klein land, maar groot genoeg voor niet één maar twee mooie juniorcompetities in de wegrace. Voor veel rijders lastig, omdat ze een keuze moeten maken in welke competitie zij willen uitkomen. Om die keuze iets te vergemakkelijken, trekken DMC (organisator van het NK Minibike) en KNMV (organisator van het NK Junior Moto Racing) samen op in 2024. Door de kalenders op elkaar af te stemmen en op dezelfde circuits te rijden, komen de twee competities meer samen en wordt de samenwerking tussen de twee partijen intensiever.

Hierdoor wordt het in 2024 ook (weer) mogelijk om de FIM MiniGP™ te organiseren in Nederland. Deze jeugdcompetitie (van 10 tot 14 jaar) maakt onderdeel uit van de ‘Road to MotoGP™’ van Dorna. De beste twee rijders morgen worden afgevaardigd naar de finalewedstrijd in Valencia, die verreden wordt in hetzelfde weekend als de laatste MotoGP™ op de kalender. Een ongekend podium om jezelf in de kijker te spelen voor deelname aan bijvoorbeeld de Red Bull MotoGP™ Rookies Cup of andere klassen. Wie wil investeren in de jeugd, doet er dus goed aan om deze competitie – die verreden wordt op Ohvale 160cc-machines – in eigen land te organiseren!

Samenwerking

DMC-voorzitter Jolle Wind is blij met de toenadering van de twee bonden: “Ik zie dit als een mooie eerste stap in het samenwerkingsproject tussen DMC en KNMV. De beide competities zullen in debekende opzet georganiseerd worden, maar we optimaliseren de organisatie door in één paddock en op één circuit samen te komen”.

Coördinator van het NK Junior Moto Racing van de KNMV, Roy Ten Napel: “Road to MotoGP™ heeft hoge prioriteit. Investeren in de toekomst is zó belangrijk. Kijk naar het seizoen wat een rijder als Collin Veijer neerzet. Daar mag Nederland echt trots op zijn, maar we moeten veel meer van dit soort talenten klaarstomen én naar een podium brengen waar ze zichzelf in de kijker kunnen rijden. Daarvoor zullen we in de FIM MiniGP™ met een vaste rijderscoach gaan werken die de rijders helpt waar nodig”.

Maar deelnemers van de FIM MiniGP™ kunnen op meer steun rekenen. Bert Deroue, Ohvale-importer voor de BeNeLux, legt uit dat: “Deelnemers op deze Ohvale-machines worden klaargestoomd voor het echt grote werk op de grote circuits. Tijdens de weekenden dat de MiniGP™-klasse op de kalender staat, zal er dan ook – natuurlijk – track support aanwezig zijn van Deroue Racing”.

Erik Cornelis van KNMV Motorsport sluit af: “We zijn bijzonder blij dat we dit in Nederland samen kunnen bewerkstelligen. Ook wil de KNMV haar partner Motorclub Assen en Omstreken bedanken voor het vertrouwen in 2024. Samen met al deze sterkhouders uit het Junior Racen kijken we uit naar het seizoen 2024!” De kalender voor 2024 is op dit moment nog in de maak, maar zal binnenkort door zowel DMC als KNMV worden gedeeld.