Je kunt nu jouw KNMV-licentie voor 2024 aanvragen!

Milan Hunneman is Rookie of the Year in de Molenaar NSF 100 Cup. (foto: Mariska Grob)

Bas Vis - 15 december, 2023 FOTO - Milan Hunneman is Rookie of the Year in de Molenaar NSF 100 Cup. (foto: Mariska Grob)

Je kunt vanaf nu jouw KNMV-licentie voor 2024 aanvragen! In dit bericht lees je hoe dat eenvoudig kan. Het is best veel informatie, maar lees het alsjeblieft wel even door! Er zijn namelijk een aantal wijzigingen voor 2024, die mogelijk relevant zijn.

Over de licenties
Elke licentie is geldig voor één tak van motorsport (met uitzondering van de Offroad Startlicentie, daar lees je zo meer over). Wil je in meerdere disciplines actief zijn, dan betekent dit dus dat je ook meerdere licenties nodig hebt.

Ook wij ontkomen niet aan de inflatie, gelukkig hebben we prijsstijgingen veelal kunnen beperken. De prijzen van alle licenties vind je hier.

Een aantal zaken benoemen we graag even:

  • Vraag jij een Basis Sportlicentie aan voor twee sporten, dan betaal je voor de tweede sport slechts 25 euro. Deze korting werkt alleen als je de Basis Sportlicentie voor beide sporten tegelijkertijd afsluit. Wil je een Startlicentie én daar een Basis Sportlicentie voor een andere sport bij voor 25 euro? Mail dan naar sport@knmv.nl.
  • Op veler verzoek is de Offroad Startlicentie er in twee varianten. De reguliere variant (100 euro) is voor alle Offroadevenementen en Endurowedstrijden. De Offroad MX Startlicentie (125 euro) is inclusief een Motocross Basis Sportlicentie. Voor deze licentie mag je geen MX Rookie meer zijn (dus aantoonbaar voldoende ervaring hebben in de Motocross of de MX Rookie training hebben gevolgd).
  • Met een Motocross Basis Sportlicentie of Motocross Startlicentie mag je in 2024 ook deelnemen aan alle Cross Country-wedstrijden en –trainingen.

Bijdrage MX-masterplan
Bij de prijs van een Motocrosslicentie komt nog een bijdrage van 48 euro op voor het MX-masterplan. Dit bedrag gaat in zijn geheel naar Stichting MX-masterplan en komt ten goede aan het MX-masterplan. Heb je óók een motocrosslicentie bij Motorsport Organisatie Nederland (MON), dan storten zij de 48 euro bijdrage terug. Je betaalt de bijdrage voor 2024 dus eenmaal.

Dagpas
Wil jij niet direct een Basis Sportlicentie, maar incidenteel een keer trainen of deelnemen aan een clubwedstrijd? Dan kan je komend seizoen een Dagpas aanvragen, de kosten per Dagpas zijn 15 euro per stuk. Voor de Motocross komt hier nog 5 euro afdracht bij voor het MX-Masterplan. Een Dagpas is aan te vragen voor iedereen die een KNMV-account heeft en, in het geval van een Motocross Dagpas, geen MX Rookie meer is.

Je licentie aanvragen
De licentieaanvraag voor 2024 kun je doen in jouw Mijn KNMV-omgeving. Heb je hiervoor nog geen inlog, dan lees je hier hoe je dit regelt. Gebruik voor jouw licentieaanvraag bij voorkeur een computer/laptop (dus geen telefoon of tablet) met Chrome als browser. Heb je jouw licentie aangevraagd en betaald, dan ontvang je van ons een bevestiging met daarin meer informatie over jouw licentie.

Rijnummer
Rijd je in 2024 in een KNMV-competitie en start je in dezelfde klasse als in 2023, dan is jouw rijnummer van afgelopen seizoen voor jou gereserveerd tot en met 14 januari 2024. Vraag je daarna pas een Startlicentie aan, dan kan het zijn dat een ander jouw rijnummer heeft gekozen.

Contact
Mocht je een vraag hebben over de licentieaanvraag voor 2024, lukt er iets niet of klopt er iets niet? Kijk dan eerst hier voor meer informatie. Ook kun je contact met ons opnemen via sport@knmv.nl.