Officials gezocht tijdens MXGP Arnhem


Tom van Appeldoorn - 22 augustus, 2023

De meeste motocrossliefhebbers hebben best wat kijk op de techniek van crossmotoren. Met die gedachte is de KNMV tijdens de MXGP van Arnhem op zoek gegaan naar potentiele nieuwe officials die willen helpen om wedstrijden eerlijk en veilig te laten verlopen.

Bij het organiseren van een motorsportevenement komt een hele hoop kijken, zeker als het de vorm aanneemt van een WK-wedstrijd zoals de MXGP. Evenementen als deze zijn sterk afhankelijk van de inzet van vrijwilligers, en die zijn op álle vlakken nodig. Vanuit de KNMV moet je dan denken aan vrijwilligers die zich met het wedstrijdverloop bezig houden. Denk daarbij aan vlaggenisten, medici maar ook officials waaronder tijdwaarnemers en andere disciplines vallen. Zo verloopt de wedstrijd zo eerlijk en veilig mogelijk. In die hoedanigheid hebben technische officials ook een grote rol. Zij gaan na of de motoren van deelnemers wel voldoen aan het technisch reglement. Dit wordt gedaan met een inspectie vooraf aan de wedstrijd, maar bijvoorbeeld ook met een geluidsmeting daarna.

Omdat we altijd meer officials kunnen gebruiken, besloten we tijdens MXGP een ludieke actie op te zetten: Wie spot de missende onderdelen op onze crossmachine waarmee hij nu niet door de technische keuring komt?

Hierboven een aantal van de winnaars! Inzet was een mooie KNMV-goodiebag, maar vooral een goed gesprek en uitleg over het enerverende werk dat – in dit geval – door een technisch official wordt uitgevoerd! Op zowel de zaterdag als de zondag hadden bezoekers van de MXGP twee keer kans op een goodiebag, doordat we op twee momenten een onderdeel demonteerden dat essentieel is voor een veilige deelname aan een wedstrijd. Denk aan de borgmoer van de kettingspanner, het beschermkapje voor het voorste tandwiel of de stuurrol. Essentiele dingen die nodig zijn om door de technische inspectie te komen. 

In totaal deden er bijna 600 mensen mee aan onze technische keuringen. Heb je ook interesse om op deze manier met de motorsport bezig te zijn? Word dan ook KNMV-official! Alle informatie daarover vind je hier.