Van den Goorbergh derde in kwalificatie Moto2, Veijer negende in Moto3 Silverstone (Engeland)


Martijn Spliethof - 03 augustus, 2023 FOTO - Zonta van den Goorbergh (Facebook)

De negende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de Monster Energy British Grand Prix van 4 tot en met 6 augustus 2023 in het Engelse Silverstone.

Tijdschema en volledige uitslagen bij Racesport.nl

Moto2

Race:
De race is gewonnen door Fermin Aldeguer, voor Aron Canet en Pedro Acosta. Bo Bendsneyder was de beste Nederlander, hij werd als zeventiende afgevlagd. Zonta van den Goorbergh kon zijn sterke kwalificatie geen vervolg geven tijdens de race, hij kwam op een opgedroogd circuit snelheid tekort om mee te doen in de strijd om de voorste plaatsen en finishte als twintigste.

Kwalificatie:
Pedro Acosta vertrekt vanaf de pole. De Red Bull KTM Ajo coureur was tijdens de natte kwalificatie het snelst, voor Fermin Aldeguer en Zonta van den Goorbergh, die hiermee zijn eerste frontrow wist te scoren in de Moto2 klasse! Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 26e.

Moto3

Race:
David Alonso heeft een zeer spectaculaire race gewonnen. De Colombiaan moest vanaf de 28e startplaats komen maar reed een geweldige inhaalrace, waarmee hij zijn land de eerste Grand Prix zege bezorgde. Ayumu Sasaki werd tweede, met WK leider Dani Holgado daarachter op de derde plaats. Collin Veijer reed een sterke wedstrijd en eindigde na een felle strijd om het podium uiteindelijk als negende.

Kwalificatie:
Jaume Masià heeft pole position behaald, voor Scott Ogden en Dani Holgado. Collin Veijer kwalificeerde zich als 23e op het natte Engelse circuit.