Collin Veijer vierde in Moto3 op Red Bull Ring (Oostenrijk)


Martijn Spliethof - 17 augustus, 2023 FOTO - Racesport.nl / Randy van Maasdijk

De tiende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was de CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich van 18 tot en met 20 augustus 2023 op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Celestino Vietti heeft de race gewonnen. De Italiaan kwam sterk terug in de slotfase, doordat Pedro Acosta problemen had met zijn banden en een grote voorsprong zag krimpen. Vietti behaalde zijn eerste overwinning sinds juni 2022, voor Acosta en de als derde geëindigde Ai Ogura. Bo Bendsneyder was de best geklasseerde Nederlander op de vijftiende plaats, Zonta van den Goorbergh finishte als 22e.

Kwalificatie:
Pedro Acosta vertrekt vanaf de pole. De Red Bull KTM Ajo coureur was het snelst tijdens de kwalificatie, voor Ai Ogura en Celestino Vietti. Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich op een keurige dertiende plaats, zijn beste Moto2 kwalificatie tot nu toe op een droge baan. Bo Bendsneyder greep met een zesde rondetijd in Q1 net naast plaatsing voor Q2 en mag als twintigste op de grid aan de race beginnen.

Moto3

Race:
Deniz Öncü heeft een zeer spannende race gewonnen. De Turkse coureur kwam in de laatste ronde met slechts 0,005 seconde voorsprong als winnaar over de streep, voor Daniel Holgado en Ayumu Sasaki. Collin Veijer streed daarachter mee voor de overwinning en werd uiteindelijk vierde, op slechts een tiende van de overwinning en slechts 0,017 seconde van het podium.

Kwalificatie:
Collin Veijer heeft pole position behaald. In de tweede kwalificatiesessie op het Oostenrijkse circuit was de Nederlander het snelst, voor Daniel Holgado en Deniz Öncü. Hij is daarmee de eerste Nederlandse polesitter in de Moto3 klasse en de eerste Nederlandse Grand Prix polesitter sinds Jurgen van den Goorbergh in 1999.