Collin Veijer uitgeschakeld voor Moto3 race Catalunya (Spanje)


Martijn Spliethof - 31 augustus, 2023 FOTO - Bo Bendsneyder (website)

De elfde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 was van 1 tot en met 3 september 2023 op Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje.

Tijdschema en volledige uitslagen bij Racesport.nl

Moto2

Race:
Jake Dixon heeft de race gewonnen. De Brit wist in een spannend duel tot aan de finish Aron Canet voor te blijven en zo zijn tweede Grand Prix overwinning te behalen. Zonta van den Goorbergh was de best geklasseerde Nederlander op de achttiende plaats. Bo Bendsneyder viel uit met technische problemen.

Kwalificatie:
Jake Dixon heeft pole position behaald, voor Aron Canet en Ai Ogura. WK leider Pedro Acosta kwam niet verder dan de negende tijd en titelrivaal Tony Arbolino kwalificeerde zich als twintigste. Zonta van den Goorbergh was de best geklasseerde Nederlander op de zeventiende plaats. Bo Bendsneyder kwam in Q1 slechts 0,003 seconde tekort om zich te plaatsen voor Q2 moet zondagmiddag vanaf de negentiende plaats vertrekken.

Moto3

Race:
David Alonso heeft de race gewonnen. In een hectische laatste ronde wist de Spanjaard de perfecte laatste bocht te rijden en als eerste over de finish te komen, voor Jaume Masià en José Antonio Rueda.

Kwalificatie:
Ivan Ortolá heeft pole position behaald, voor Deniz Öncü en Joel Kelso. Collin Veijer kwam al vroeg in de tweede kwalificatiesessie ten val met een high-sider en kwam niet verder dan de achttiende tijd. De Nederlandse Liqui Moly Husqvarna Intact GP coureur liep bij zijn crash een breukje in zijn linkervoet op en is daarom uitgeschakeld voor de rest van het weekend.