Verkeersregelaar (op de motor)


Tom van Appeldoorn - 18 april, 2023 FOTO - NeVeTe

Al jarenlang koestert de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) de wens motorrijders te ondersteunen als zij zich vrijwillig, beroepsmatig op of met de motor inzetten als evenementenverkeersregelaar of beroepsverkeersregelaar. Dit kan zijn bij wedstrijden, evenementen en/of (tijdelijke) verkeersmaatregelen. 

Om dit te organiseren, zijn we op zoek gegaan naar een partner die bij onze visie en drive tot vakmanschap past. We hebben deze gezamenlijk passie gevonden – en gedeeld – met NeVeTe Opleidingen en Trainingen uit Lochem. NeVeTe is net als onze organisatie een expert in hun vakgebied en hebben verkeersveiligheid, doorstroming en kwaliteit hoog in het vaandel staan. 

De opleidingen die we samen organiseren zijn:

  • Beroepsverkeersregelaar
  • Evenementenverkeersregelaar
  • Praktische motortraining voor de verkeersregelaar

Waarom deze opleidingen?

Het regelen van verkeer wordt in de basis gedaan door de politie, deze mensen zijn hier immers ook voor opgeleid. Toch komt het voor dat bepaalde (deel)taken van de politie door burgers worden uitgevoerd. Veelal is er dan wel politie in de buurt die toeziet op de uitvoering van de aangewezen taak, of zijn de betreffende regelaars hiervoor speciaal opgeleid.Aangezien deze functie voor de meeste van deze groep geen dagelijkse bezigheid is, biedt de KNMV samen met NeVeTe deze trainingen aan. De trainingen helpen de verkeersregelaar in zijn functie om de geleiding van het evenement te waarborgen en tevens voor extra veiligheid in het algemeen, de deelnemers en de regelaar zelf.

Belangrijke uitgangspunten voor onze trainingen zijn daarom ook geweest: praktisch toepasbaar, laagdrempelig en betaalbaar.

Voor wie zijn deze trainingen bedoeld?

Motorrijders, motorclubs, begeleidingsteams en evenement- en beroepsverkeersregelaars.

De trainingen zullen gegeven worden op het bondsbureau van de KNMV aan Papendallaan 51, 6816 VD in Arnhem (Papendal).

Inschrijven voor een training doe je via de kalender op onze website. Is een training vol, neem dan even contact met ons op via opleidingen@knmv.nl of tel. 026-3528525.

Kijk voor meer informatie op onze website, www.knmv.nl/opleidingen/verkeersregelaar.