Ricardo Brink pakt ONK Superbikes-dubbel in Croix


Tom van Appeldoorn - 11 april, 2023 FOTO - Mariska Grob / MotoGrafie

Terwijl men in Nederland genoot van een lang Paasweekend, werd er in het Franse Croix-en-Ternois gereden om de eerste punten binnen de ONK Wegracecompetities! Ricardo Brink wist in de superbikeklasse hoge ogen te gooien, door in beide manches als eerste de finish te bereiken.

Op het zonovergoten asfalt in Frankrijk was er een druk programma gepland, met per klasse liefst twee wedstrijden. Nieuw dit jaar zijn de ONK Supersport en ONK Superbike die aan de gelijknamige BeNeLux Trophy-klassen gekoppeld zijn.

ONK Supersport

In de ONK Supersport verschenen vijf Nederlandse rijders aan de start. Wes Kleinfeld, Elias van Roekel, Roy Ruessen en Rene Bosma bemensten in zowel de eerste als de tweede race samen de tweede helft van de top acht. Miguel Correia Lourenco zat in beide manches iets verder naar achteren en werd dertiende en twaalfde.

ONK Superbike

Aan de start van de ONK Superbike verschenen drie Nederlandse rijders. Ricardo Brink wist knap eerste te worden in zowel de ochtend- als middagrace. Maar ook Thijs Peeters reed twee mooie races. Hij moest in beide manches twee rijders voor hem dulden en eindigde zo tweemaal als derde. Voor Maurice van de IJssel was het aanpoten in het achterveld. Hij finishte respectievelijk op de dertiende en veertiende plaats.

Andere Nederlandse successen

Overigens waren er meer Nederlandse rijders actief op het circuit van Croix afgelopen weekend. In de Yamaha R3 – R7 Cup bijvoorbeeld, waar Kas Beekmans in beide manches wist te winnen. Ook Jayant Chote en Thije Ligtermoed wisten hun draai te vinden op de Yamaha YZF-R3: Chote werd respectievelijk derde en tweede, Ligtermoed vierde en derde.

In de Northern Sidecarcup 1000cc was het tweemaal de combinatie van Hilbert Talens en Frank Claeys (België) die als eerste over de meet kwam.

In de Freetech 50cc-klasse wapperde de oranje wimpel ook fier! Deels te verwachten natuurlijk, in een competitie die grotendeels uit Nederlandse rijders bestaat, maar dan moet het toch wel nog even waargemaakt worden op de baan. In de eerste manche bestond de top drie uit Sebastian Jonker, Bas den Breejen en Adrien Leduc (België). In de tweede manche schoot Marc Beltman naar de eerste plaats met achter hem Jonker en Den Breejen.

De IHRO (de classicsklasse) is de laatste klasse die we uitlichten wat betreft Nederlandse successen. In beide manches van deze classicsklasse bestond de top drie geheel uit Nederlandse rijders. In beide manches was de volgorde ook nog eens gelijk met Jan Frank Bakker op de eerste, Niels Gerritsen op de tweede en Guust van Gool op de derde plaats.

Voor de volledige uitslagen, klik hier. De kalender voor de aankomende evenementen op de ONK Wegracekalender vind je op onze wegracepagina.