Bo Bendsneyder pakt eerste Moto2-podiumplaats in Austin (USA)


Martijn Spliethof - 14 april, 2023 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

In het weekend van 14 tot en met 16 april 2023 stond op het Circuit of the Americas in Austin de derde Grand Prix van het seizoen op het programma, de Red Bull Grand Prix of the Americas.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Bo Bendsneyder heeft zijn eerste podiumplaats in de Moto2 klasse binnen! Hij finishte na een ijzersterke race in Austin achter de Spanjaard Pedro Acosta en de Italiaan Tony Arbolino op een knappe derde plaats, door in een geweldige laatste ronde van de zesde naar de derde positie te komen en de Spanjaard Jeremy Alcoba op twee tienden van een seconde achter zich te houden. Zonta van den Goorbergh eindigde als zeventiende.

Kwalificatie:
Celestino Vietti heeft pole position behaald. De Italiaan lijkt zijn vorm weer terug te hebben en was in de Q2 sessie het snelst, voor Pedro Acosta en Filip Salac. Bo Bendsneyder kwam slechts enkele honderdsten tekort op de eerste startrij en kwalificeerde zich op een mooie vierde plaats. Zonta van den Goorbergh begint vanaf P21 aan de zestien ronden lange race.

Moto3

Race:
Ivan Ortolá heeft zijn eerste Grand Prix overwinning behaald in de Moto3 klasse op het Circuit of The Americas. Collin Veijer reed een solide race en scoorde punten door als dertiende te finishen.

Kwalificatie:
Jaume Masià heeft pole position gehaald. De Spanjaard reed zijn snelste ronde al vroeg in de tweede kwalificatiesessie en eindigde als snelste, voor Ayumu Sasaki en Ivan Ortolá. Collin Veijer kwalificeerde zich als 21e nadat hij in Q1 ten val kwam.