Dani Heitink en Lotte van Drunen winnen EMX Slagelse (Denemarken)


Martijn Spliethof - 15 april, 2023 FOTO - Dani Heitink (Facebook)

De tweede wedstrijd voor het Europees Kampioenschap Motocross in de CE-zone in de klassen EMX65, EMX85 en EMXWomen was in het weekend van 15 en 16 april 2023 in het Deense Slagelse.

Uitslagen EMX65 en EMX85
Uitslagen EMXWomen

EMX65

Kwalificatierace:
In de 65cc klasse ging de overwinning naar Harry Dale, voor Jamiro Peeters. Teunis Spijkerman werd vierde, voor Kash van Hamond en Torre van Megchelen. Scott van den Boom legde beslag op een nette zevende plaats. Net buiten de top tien was het Dion Brakke die dertiende werd en Liam Gaasbeek kwam als zeventiende over de finish. Kenzo Jaspers wist op een twintigste plaats over de finish te komen, net twee plaatsen voor Yuel Karnebeek.

EMX85

Wedstrijd:
Dani Heitink heeft de tweede selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc weten te winnen. Heitink won de eerste manche en had aan een tweede plaats in de tweede manche voldoende om de eindzege te pakken. Dean Gregoire werd tweede met een 3-1 in de manches en Dex Kooiker mocht als derde mee naar het podium met een 4-3. Dex van den Broek legde in de manches beslag op een vijfde en een vierde plaats en werd vijfde in het dagklassement.

Kwalificatierace:
In de eerste groep van de 85cc klasse ging de winst naar Dean Gregoire voor Dani Heitink. Jannes Vos werd hierin keurig zesde en Jaymian Ramakers finishte als zevende. Dex van den Broek maakte de top tien compleet en Luca Kuijpers en Jeremy Bouchee waren met een veertiende en zeventiende plaats in de top twintig te vinden. In de andere heat van de 85cc klasse ging de winst naar Jarne Bervoets. Dex Kooiker wist hierin derde te worden en Timo Heuver legde beslag op een vijfde plaats. Ook Ruben van Hoof was met een achtste plaats in de top tien te vinden. Vince van Hoof eindigde als achttiende, net een plaats voor Quintin Nijland, die zich later in de laatste kans alsnog voor de wedstrijd wist te kwalificeren.

EMXWomen

Wedstrijd:
Lotte van Drunen heeft, nadat ze zaterdag de kwalificatierace al op haar naam zette, ook beide manches in Denemarken weten te winnen.

Kwalificatierace:
Lotte van Drunen pakte de pole door de kwalificatierace te winnen, nadat ze eerder al de snelste was in de tijdtraining.