Steeman wint WorldSSP300 Race 2, twee keer DNF en P13 voor Van der Mark in WorldSBK Catalunya (Spanje)


Martijn Spliethof - 22 september, 2022 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De achtste ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike was op het Circuit de Catalunya-Barcelona in Spanje.

Michael van der Mark heeft een groot deel van het WorldSBK seizoen gemist door blessures, maar de Nederlander is terug. Het zat nog niet mee in Spanje, Van der Mark moest het doen met twee keer een DNF en een dertiende plaats.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

WorldSBK

Race 1:
Er stond geen maat op Alvaro Bautista. De Ducati-coureur won de race met een ruime voorsprong, voor Jonathan Rea en de sterk rijdende Garrett Gerloff. Michael van der Mark viel uit met technische problemen.

Superpole Race:
Alvaro Bautista was ook het sterkste in de Superpole Race. De Ducati-coureur kwam na tien ronden als eerste over de finish, voor Jonathan Rea, Alex Lowes en Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark moest een long lap penalty nemen en kwam drie ronden voor het einde ook nog ten val.

Race 2:
Alvaro Bautista maakte zijn hattrick compleet tijdens Race 2. Michael Ruben Rinaldi deed goede zaken voor zijn Ducati teamgenoot door als tweede te finishen. Toprak Razgatlioglu scoorde zijn eerste podiumplaats van het weekend en finishte als derde. Michael van der Mark eindigde als dertiende.

Kwalificatie:
Iker Lecuona heeft zijn eerste World Superbike pole position veroverd. De Honda-coureur was tijdens de Superpole het snelste, voor Alex Lowes en Jonathan Rea. Michael van der Mark kwalificeerde zich als negentiende.

WorldSSP

Race 1:
Dominique Aegerter was veruit de sterkste tijdens de eerste race, die werd ingekort vanwege een brandende motor van Peter Sebestyen. Lorenzo Baldassarri en Can Oncu eindigden als tweede en derde. Glenn van Straalen kwam als negende over de finish, Jefrey Buis als zevenentwintigste.

Race 2:
Dominique Aegerter heeft ook de tweede race gewonnen en pakte zijn vijfde dubbele zege van 2022. Can Oncu en Stefano Manzi maakten het podium compleet. Glenn van Straalen kwam in veelbelovende positie ten val, Jeffrey Buis kwam als zesentwintigste over de finish.

Kwalificatie:
Dominique Aegerter heeft met de Ten Kate Racing Yamaha de pole position gepakt. De Zwitser was maar liefst een seconde sneller dan de tweede tijd van Can Oncu. Glenn van Straalen werd de beste Nederlander met de achtste tijd. Jeffrey Buis vertrekt vanaf P30.

WorldSSP300

Race 1:
Yuta Okaya heeft de eerste race op zijn naam geschreven. De Japanner finishte in een grote kopgroep als eerste, voor kampioenschapsleider Alvaro Diaz. Victor Steeman kon ondanks twee long lap penalties nog strijden voor de winst en eindigde als achtste. Ruben Bijman werd elfde.

Race 2:
Victor Steeman heeft op overtuigende wijze zijn vierde World Supersport 300 overwinning van 2022 gescoord. Tijdens de tweede race op het Circuit van Barcelona-Catalunya wist hij te ontsnappen uit de groep en kwam met een voorsprong van ruim vijf seconden als eerste over de finish. Ruben Bijman finishte op de twaalfde plaats.

Kwalificatie:
Victor Steeman liet zijn uitstekende vorm opnieuw zien tijdens de Superpole. De Nederlander pakte op dominante wijze de pole position, voor Alvaro Diaz en Yuta Okaya. Ruben Bijman wist zich als zevenentwintigste te kwalificeren.