Bax/Cermak verkleinen achterstand in WK Zijspancross Kaplice (Tsjechië)


Martijn Spliethof - 01 september, 2022 FOTO - SMX

De vijfde en voorlaatste ronde voor het WK Zijspancross was in het Tsjechische Kaplice. 

Bax/Cermak gingen aan de leiding in de WK tussenstand na de vorige wedstrijd, maar kregen een straf vanwege het negeren van een gele vlag en werden daardoor teruggezet naar de tweede plaats, met 16 punten achterstand op leiders Varik/Kunnas.

De wedstrijd in Tsjechië is gewonnen door Vanluchene/Bax, voor Bax/Cermak en Hermans/Musset. De achterstand van Bax/Cermak is teruggebracht naar slechts vijf punten. Bij de laatste Grand Prix van het seizoen, over twee weken in het Duitse Rudersberg, is nog van alles mogelijk.

De quads hadden in Kaplice hun laatst wedstrijd voor het Europees Kampioenschap. Rick Haverdil, de enige Nederlandse deelnemer, eindigde als derde in de eerste twee manches van het weekend. In de derde en laatste manche viel hij uit na een crash bij de start. In de eindstand voor het Europees Kampioenschap is Haverdil op de derde plaats geëindigd.

Informatie, live timing en uitslagen op fimsidecarcross.com

Race 1

De eerste race is gewonnen door Bax/Cermak, voor Vanluchene/Bax en Hermans/Musset. Bax/Cermak deden goede zaken voor het WK, omdat Varik/Kunnas niet verder kwamen dan de vijfde plaats.
wsc_side_race1_race_results

Race 2

Dezelfde drie half Nederlandse combinaties streden ook in de tweede manche om de overwinning. Deze keer waren het Vanluchene/Bax die als eerste over de finish kwamen, voor Hermans/Musset en Bax/Cermak. Varik/Kunnas werden als vierde afgevlagd, waardoor Bax/Cermak opnieuw een paar punten konden inlopen in de strijd om de Wereldtitel.
wsc_side_race2_race_results

Kwalificaties

De kwalificatieheats werden gewonnen door Bax/Cermak en Hermans/Musset.
wsc_side_qualification_race_A_results
wsc_side_qualification_race_B_results