Bendsneyder twaalfde in Moto2 Misano (Italië)


Martijn Spliethof - 01 september, 2022 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

Op het Misano World Circuit Marco Simoncelli werd de veertiende Grand Prix van het seizoen verreden, de Gran Premio Gryfyn di San Marino e della Riviera di Rimini.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Alonso López heeft de race gewonnen. De Spanjaard pakte meteen de leiding en gaf die niet meer weg, waardoor hij zijn eerste Grand Prix overwinning behaalde. Aron Canet werd tweede en Augusto Fernández maakte er een compleet Spaans podium van. Bo Bendsneyder werd als twaalfde afgevlagd, Zonta van den Goorbergh haalde de finish niet.

Kwalificatie:
Celestino Vietti vertrekt vanaf pole position, Albert Arenas en Alonso Lopez kwalificeerden zich ook op de eerste startrij. Bo Bendsneyder wist zich via Q1 te plaatsen voor Q2, waarin hij tot de veertiende tijd kwam. Bendsneyder kreeg voor de race een longlap penalty, omdat hij tijdens de derde vrije training in de weg reed bij de Amerikaan Joe Roberts. Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als zesentwintigste.

JuniorGP

Race:
Filippo Farioli heeft de FIM JuniorGP World Championship race op zijn naam geschreven, voor José Rueda die aan deze tweede plaats voldoende had om de 2022 titel veilig te stellen. Voor Collin Veijer kwam er vroegtijdig einde aan de race door mechanische problemen.

Kwalificatie:
David Salvador vertrekt vanaf de pole in het FIM JuniorGP World Championship. Collin Veijer, de enige Nederlandse deelnemer, kwalificeerde zich als zesde.