Veijer wint RBRC Race 2, Bendsneyder vijftiende in Moto2 Aragón (Spanje)


Martijn Spliethof - 16 september, 2022 FOTO - Collin Veijer (Facebook)

De vijftiende ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP was de Gran Premio Animoca Brands de Aragón in Spanje.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Moto2

Race:
Pedro Acosta heeft de race gewonnen. De Spanjaard wist een achterstand om te buigen naar een voorsprong en behaalde zijn tweede Moto2 zege van het jaar, voor landgenoten Aron Canet en Augusto Fernández. Bo Bendsneyder scoorde één WK punt door als vijftiende te finishen. Zonta van den Goorbergh ging onderuit en kwam niet aan de finish.

Kwalificatie:
Augusto Fernández heeft pole position behaald, voor Albert Arenas en Jake Dixon. Bo Bendsnedyer was de best geklasseerde Nederlander op de zestiende plaats, Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als 23e.

Red Bull MotoGP Rookies Cup

Race 1:
De eerste race van het weekend is gewonnen door de Fin Rico Salmela, voor de Spanjaarden José Antonio Rueda en Máximo Quiles. Collin Veijer behaalde een mooie vierde plaats.

Race 2:
Collin Veijer heeft de tweede race van de Gran Premio Animoca Brands de Aragón op zijn naam geschreven. De 17-jarige Staphorster passeerde in een spannende race na vijftien ronden als winnaar de finish, voor de Spanjaarden Maximo Quiles en Angel Piqueras.

Kwalificatie:
José Rueda vertrekt dit weekend vanaf de pole tijdens de twee te verrijden races. Nederlander Collin Veijer kwalificeerde zich als vijfde.