Steeman wint WorldSSP300 Race 2, Van der Mark terug bij WorldSBK Magny-Cours (Frankrijk)


Martijn Spliethof - 09 september, 2022 FOTO - BMW Motorrad Motorsport

De zevende ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike was op het circuit van het Franse Magny-Cours.

Michael van der Mark is hersteld van zijn beenblessure en kwam in Frankrijk weer aan de start. Het wedstrijdritme was er nog niet helemaal, Van der Mark moest genoegen nemen met p12, p13 en een DNF in de drie World Superbike races van het weekend.

Tijdschema en volledige uitslagen bij Racesport.nl

WorldSBK

Race 1:
Álvaro Bautista heeft een hectische eerste race gewonnen. De Spanjaard profiteerde optimaal van crashes van Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu in de openingsfase. Scott Redding werd tweede en Axel Bassani derde. Michael van der Mark passeerde de finish als twaalfde.

Superpole Race:
Toprak Razgatlioglu heeft de Superpole Race gewonnen. De regerend wereldkampioen wist in de slotfase toe te slaan en een gat te slaan naar Álvaro Bautista en Jonathan Rea, die tot aan de laatste meters streden voor de tweede positie. Michael van der Mark finishte als dertiende.

Race 2:
Toprak Razgatlioglu heeft World Superbike Race 2 gewonnen. De Italiaan wist Ducati coureurs Michael Rinaldi en Axel Bassani achter zich te houden. Voor Michael van der Mark kwam de race in de vierde ronde ten einde als gevolg van een crash.

Kwalificatie:
Jonathan Rea start in de races vanaf de pole position. De zesvoudig wereldkampioen reed exact dezelfde rondetijd als de als tweede gekwalificeerde Toprak Razgatlioglu, maar zijn tweede snelste tijd was beter dan die van de regerend wereldkampioen. Michael van der Mark kwalificeerde zich als vijftiende.

WorldSSP

Race 1:
Lorenzo Baldassarri heeft de eerste race van de Pirelli French Round gewonnen. De Italiaan werd in een vroegtijdig afgebroken race tot winnaar uitgeroepen, voor Nederlander Glenn van Straalen en de in Nederlandse dienst rijdende Dominique Aegerter. Jeffrey Buis eindigde op p26.

Race 2:
Dominique Aegerter heeft de tweede race op zijn naam geschreven. De Zwitser wist zich na een mindere start terug te knokken en na een spannend duel met Lorenzo Baldassarri aan het langste eind te trekken, na een crash van de Italiaan in de laatste ronde. Jules Cluzel en Nicolo Bulega mochten na afloop als tweede en derde met de Zwitser mee naar het podium. Jeffrey Buis werd, na een crash van Glenn van Straalen, op de 25e plaats de best geklasseerde Nederlander.

Kwalificatie:
Federico Caricasulo heeft pole position behaald. De Italiaan was op zijn Ducati Panigale V2 het snelst, voor landgenoot Lorenzo Baldassarri en Adrián Huertas. Glenn van Straalen kwalificeerde zich op de zesde plaats, Jeffrey Buis op p30.

WorldSSP300

Race 1:
Matteo Vannucci heeft de eerste race van het weekend gewonnen. De Italiaan werd tweede achter Marc García, maar de Spanjaard had de track limits overschreden in de laatste bocht. Victor Steeman reed lang aan de leiding maar kwam samen met twee andere coureurs ten val, waardoor hij de finish niet haalde. Steeman werd als schuldige aangewezen voor de crash en kreeg een dubbele longlap penalty voor de tweede race.

Race 2:
Victor Steeman heeft voor een daverende sensatie gezorgd. De Nederlander presteerde het de tweede WorldSSP300 race van de Pirelli French Round op zijn naam te schrijven, en dat na een dubbele Longlap penalty. Alvaro Diaz en Dirk Geiger mochten na afloop van de race als tweede en derde met de MTM Kawasaki coureur mee naar het podium.

Kwalificatie:
Victor Steeman heeft op overtuigende wijze pole position behaald. De Nederlander reed een aantal indrukwekkende ronden en wist het ronderecord te verbreken, waardoor hij in beide races vanaf pole position mag starten, voor Dirk Geiger en Mirko Gennai.