Michael van der Mark 10e, 11e en 10e in WorldSBK Argentinië


Martijn Spliethof - 21 oktober, 2022 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De tiende ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike en Supersport was op het circuit van San Juan in Argentinië.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

WorldSBK

Race 1:
Alvaro Bautista scoorde een overtuigende zege, terwijl Toprak Razgatlioglu in de eerste ronde ten val kwam en slechts als vijftiende wist te finishen. Jonathan Rea versloeg Axel Bassani in de strijd voor plaats twee. Michael van der Mark kwam als tiende over de finish.

Superpole Race:
Toprak Razgatlioglu heeft de Superpole Race gewonnen door na een fantastisch duel Alvaro Bautista te verslaan. Jonathan Rea eindigde kort achter het duo als derde. Michael van der Mark kwam als elfde over de finish in de sprintrace.

Race 2:
De race is gewonnen door Alvaro Bautista, voor Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea. Michael van der Mark eindigde net als in Race 1 op de tiende plaats.

Kwalificatie:
Met een geweldige slotronde was Toprak Razgatlioglu de snelste in de Superpole. Jonathan Rea en Alvaro Bautista wisten zich als tweede en derde te kwalificeren. Michael van der Mark kwam tot de veertiende tijd.

WorldSSP

Race 1:
Dominique Aegerter heeft zijn veertiende overwinning van 2022 gescoord. De Ten Kate Racing Yamaha rijder sloeg in de slotfase toe en versloeg Raffaele De Rosa (P2) en Federico Caricasulo (P3). Glenn van Straalen kwam in de beginfase ten val.

Race 2:
Dominique Aegerter heeft ook Race 2 gewonnen, na een spectaculaire inhaalactie in de laatste sector op Lorenzo Baldassarri. Het betekende de 15e zege uit 20 races voor de Ten Kate Racing Yamaha. Baldassarri kwam door de beslissende actie buiten de baan en werd derde achter Federico Caricasulo. Glenn van Straalen finishte als elfde.

Kwalificatie:
Dominique Aegerter heeft op de Ten Kate Racing Yamaha zijn zevende pole position van het seizoen gescoord. Federico Caricasulo kwalificeerde zich als tweede, voor Raffaele De Rosa. Glenn van Straalen klokte de achtste tijd in de Superpole.