Wegracecoureur Victor Steeman overleden na crash

Victor Steeman (foto: WorldSBK)

Bas Vis - 12 oktober, 2022 FOTO - Victor Steeman na een van zijn overwinningen in 2022. (foto: WorldSBK)

Wegracer Victor Steeman is overleden als gevolg van zijn ongeval afgelopen zaterdag op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão, Portugal. 

Bij de start van het weekend in Portugal maakte Victor (22), mede dankzij vier overwinningen dit seizoen, nog kans op de wereldtitel Supersport 300. Tijdens zijn race op zaterdag 8 oktober kwam Victor hard ten val. Daarbij waren ook andere rijders betrokken en Victor werd in zijn val geraakt door een motor. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij dinsdagavond 11 oktober overleed aan zijn verwondingen.

Via de website van het WorldSBK-kampioenschap bracht de familie van Victor het volgende statement naar buiten:

“Iets waar je als ouder van een motorcoureur altijd al bang voor was, is nu gebeurd. Onze Victor kon deze laatste race niet winnen. Ondanks het ondraaglijke verlies en verdriet, zijn we enorm trots om met jullie te delen dat onze held, door zijn overlijden, vijf andere mensen heeft kunnen redden door zijn organen te doneren. We willen iedereen bedanken voor de manier waarop jullie met ons hebben meegeleefd de afgelopen dagen. We zullen onze Victor enorm missen.”

In de aanloop naar de wedstrijden in Portugal spraken wij met Victor. Zoals altijd liet hij zich in het interview van zijn beste en strijdlustigste kant zien. Natuurlijk wilde hij proberen nog wereldkampioen te worden, maar hij was vooral trots op en dankbaar voor alles wat hij al bereikt had met zijn team en de mensen om hem heen.

De kans om wereldkampioen te worden en Victors droom om ooit in de World Superbikes te rijden zijn hem en zijn naasten nu ontnomen. En dat doet pijn. De Nederlandse motorsport verliest een gedreven toptalent en fijn mens waar duizenden fans afgelopen april in Assen voor op de banken stonden, toen hij daar een prachtige overwinning pakte.

Onze gedachten en steun gaan uit naar Victors familie, het MTM Kawasaki Racing Team, zijn vrienden en andere naasten. Wij wensen hen veel sterkte met dit grote verlies.