Terugblik sportweekend: Finaleweekend voor Trial en DMX-competities, Veijer naar Moto3


Tom van Appeldoorn - 25 oktober, 2022 FOTO - Collin Veijer (Facebook)

We kijken terug op een mooi sportweekend waarin onder meer verschillende Nederlandse competities ten einde kwamen maar er ook tof, internationaal nieuws te melden is!

Hét nieuws waar iedere vaderlandslievende motorsportliefhebber namelijk warm van zal worden is dat de zeventienjarige Collin Veijer komend seizoen in het MotoGP-circuit zal gaan meedraaien. Dat doet de Staphorster in het nieuwe LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 Team. In dit team zal hij naast de ervaren Japanner Ayumu Sasaki komen te rijden. Veijer, die momenteel in de Red Bull Rookies Cup tweede staat (met zicht op de eerste plaats) en in de FIM JuniorGP negende, wordt daarmee de derde Nederland die – verspreid over het gehele MotoGP-paddock – deelneemt aan een kampioenschap.

Kampioenstrial Zelhem

In Zelhem werd afgelopen weekend de Kampioenstrial georganiseerd door de Zelhemse Auto- en Motoclub (ZAMC). De club, die dit jaar vijftig jaar bestaat, kon het ONK Trialseizoen 2022 feestelijk afsluiten op en rond haar trialarena de ‘Langenberg’.

Foto: Gerrie Evers

 

DMX-finaleweekend

Tegelijkertijd dat in Zelhem de trialrijders in actie kwamen, werd er in Heerde gecrost. Daar werd, op het circuit van MSV-NOV, de landelijke DMX-finale georganiseerd door DMX Midden. Op zaterdag de klassen 50cc, 65cc kleine en grote wielen, 85cc kleine en grote wielen. Zondag was het de beurt aan de klassen dames, 125cc, 250cc, veteranen en de 500cc + elektrisch.

Voor de veteranenklasse (foto hieronder) was de uitslag als volgt:

1. Tino Winter (Midden)
2. Menno van der Zee (Noord)
3. Wiebren Kraak (Noord)
4. Wilbert Vos (Noord)
5. Mark van Ombergen (Midden)

Veteranenklasse – v.l.n.r.: Wilbert Vos, Menno van der Zee, Tino Winter, Wiebren Kraak en Mark van Ombergen

 

WK Superbike en Moto2

In de internationale wegraceklassen hadden de Nederlanders het lastig. In Argentinië wist Michael van der Mark met zijn BMW niet hoger te eindigen dan 10e, 11e en 10e in de superpole en twee races. In de Moto2 had Bo Bendsneyder een back-to-back weekend met eerst Phillip Island in Australië en daarna Sepang in Maleisië. In eerstgenoemde wedstrijd wist Bendsneyder een tiende plaats te verzilveren, in Maleisië wist de Rotterdammer niet verder dan een veertiende plaats te komen. Zonta van den Goorbergh kwam in beide raceweekenden niet in actie. Hij liep een fractuur in zijn pols op tijdens het wedstrijdweekend op Phillip Island en moest in Maleisië vervangen worden.