Terugblik Motorfest ’22


KNMV - 13 oktober, 2022 FOTO - Nederland, Papendal, 18/09/2022, Motorfest foto Jan de Groen.

Na weken – nee maanden – van droogte meldde de herfst zich al vroeg: uitgerekend op de dag dat de eerste editie van Motorfest plaatsvond, op 18 september, kwam het met bakken uit de hemel vallen. Maar ja, ook dat hoort bij motorrijden.De 3200 toegestroomde motorrijders deerde het dan ook weinig. Ja, sommigen pakten de auto; maar er waren ook veel mensen die hun motor voor deze vroege najaarsrit wisten te vinden. En wat is er fijner om tussen de druppels op je vizier door de toegangspoort van Motorfest op te zien doemen tussen de bomen rondom Papendal?

Check ‘m nu: de officiële aftermovie van Motorfest ’22!

Motorrijders zijn wat dat betreft veerkrachtig. Ga je motorrijden, dan pas je jezelf aan de situatie aan. “Regen? Onze motorpakken zijn toch zeker waterdicht, prima zo! Alleen m’n koffie is wel wat waterig geworden.” Uiteindelijk heb je namelijk alleen jezelf ermee als je een beetje regen je dag laat verpesten, toch? Wat opvalt is de hoge waardering van zowel standhouders als publiek voor het evenement.

Drie onderdelen worden steeds weer genoemd: de soepel verlopende organisatie, de opmerkelijk grote opkomst en de positieve instelling van de bezoekers. “Aan de regen kan ik toch niks veranderen. Ach, we blijven droog dankzij ‘mijnheer Goretex’ en er is hier genoeg te zien”, is de laconieke reactie van een Moto Guzzi-rijdend koppel. “Wij komen voor de Italiaanse motoren, maar we zijn ook verrast door de vele niet Italiaanse merken die hier staan, leuk!”

Motorfest ’22 stond naast de regen óók in het teken van klasse muziekacts, lekkere hapjes en drankjes, proefrijden op de nieuwste modellen en nog veel meer wat motorrijders interesseert. Deze eerste editie zijn er veel lessen geleerd die volgend jaar, tijdens Motorfest ’23, ingezet kunnen worden om een nóg leuker festival te organiseren. Qua weer kan het in ieder geval alleen maar beter worden… Tot 17 september 2023!

De foto’s vind je op → Motorrijders.nl – Terugblik Motorfest ’22