Selectiecriteria voor Nederlandse teams tijdens ISDE 2023 bekend


Tom van Appeldoorn - 21 oktober, 2022 FOTO - Roos Kiffen / Shotsbyroos

In 2023 zal de ISDE, de Internationale Zesdaagse, in Argentinië verreden worden. Nederland zal daar – mits voldaan wordt aan de selectiecriteria – een World Trophy Team (WTT) en Junior Trophy Team (JTT) voor afvaardigen.

Ieder jaar weer kijken we reikhalzend uit naar de ISDE, de Internationale Zesdaagse. In november van volgend jaar zal deze zware endurowedstrijd in Argentinië plaatsvinden. Een datum is nog niet geprikt, maar de verwachting is dat dit ergens in de eerste helft van november zal zijn. Episch centrum van de enduroactiviteiten is de stad San Juan in de gelijknamige wijnstreek in het westen van het land. Dezelfde stad waar de proeven in 2014 plaatsvonden, al heeft de organisatie al beloofd dat de proeven volledig anders zullen zijn dan destijds.

De beslissing welke teams in aanmerking komen voor een start, wordt op 4 juni door de KNMV genomen (na de laatste WK in Zweden).

Selectiecriteria

Per team moeten minimaal drie van de vier rijders bij tenminste drie van de vier (hieronder aangegeven) kwalificatiemomenten een top 8 einduitslag realiseren en/of (bij een laag aantal deelnemers) in het goud (dus binnen 10% van de eindtijd van de winnaar) finishen.

Een vierde rijder krijgt bij genoemde evenementen respijt voor een top 12 uitslag bij drie van de vier evenementen en/of (bij een laag aantal deelnemers) in het zilver (tussen 10 en 25% van de eindtijd van de winnaar) finishen.

Kwalificatiemomenten:

  • 28 tot 30 oktober Rüdersdorf, Duitsland – EK enduro
  • 31 maart tot 2 april San Remo, Italië – WK enduro
  • 5 tot 7 mei Lalin, Spanje – WK enduro
  • 1 tot 3 juni Skövde, Zweden – WK enduro