Husqvarna-SKS Racing en KNMV beëindigen samenwerking voor jong motocrosstalent


Tom van Appeldoorn - 26 oktober, 2022

Na twee vruchtvolle jaren ziet de KNMV zich genoodzaakt het samenwerkingsverband met Husqvarna-SKS Racing te beëindigen. Een moeilijke beslissing om te maken, met onder meer het WK-brons van CTO-talent Kay Karssemakers in 2021 nog in ons achterhoofd. Maar, vanwege budgettaire redenen is het de enige mogelijkheid.

Het gaat goed met de motocross in Nederland. In alle regionen van de sport waren er dit jaar titels en andere hoge klasseringen, op wereld én Europees niveau. Maar, het is altijd goed om te blijven investeren in de toekomst. Vanuit de KNMV hebben wij speciaal hiervoor het CTO-programma (Centrum voor Topsport en Onderwijs) opgesteld. Hierin ondersteunen wij jong motocrosstalent door een studie en een trainings- opleidingstraject te combineren.

In 2021 zijn we een stapje verder gegaan, door rijders naast onze begeleiding ook te voorzien van materiaal. Dat deden we door middel van een samenwerking met Husqvarna-SKS Racing. Helaas moeten wij deze samenwerking, na een mooie samenwerking die geresulteerd heeft in vruchtvolle jaren op sportief gebied, beëindigen.

Dat we konden voorzien in het materiaal voor deze rijders was mogelijk door een bijdrage vanuit NOC*NSF. Aangezien dit budget binnenkort verminderd wordt, moeten we terug naar de situatie zoals deze in 2020 en daarvoor was. Rijders in het CTO-programma regelen dus weer zelf een contract bij een crossteam, waar ze zelf voor kiezen.

KNMV Directeur-bestuurder Patrice Assendelft: “Graag waren wij doorgegaan met de huidige opzet van het CTO-programma. Wij willen onze dank uitspreken naar Husqvarna-SKS Racing – en in het bijzonder Toine Uijttewaal – voor de succesvolle samenwerking van de afgelopen twee jaar.”