Wim Mulder is nieuwe directeur-bestuurder van KNMV

Wim Mulder, directeur-bestuurder van de KNMV

Bas Vis - 01 november, 2022

Wim Mulder wordt de nieuwe directeur-bestuurder van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Per 1 februari 2023 start Mulder in zijn nieuwe functie op het bondskantoor op Sportcentrum Papendal.

Als motorrijder en –sportliefhebber in hart en nieren is Wim Mulder (54) al ruim een kwart eeuw actief binnen de KNMV. Eerst lange tijd als official en de afgelopen tien jaar als lid van de Raad van Toezicht (onder andere gespecialiseerd in veiligheid en milieu) en vicevoorzitter. Dit combineert hij met zijn baan als directeur bij Philips en werkzaamheden voor de internationale motorsportbond FIM (Europe). Binnenkort ruilt hij dit alles in voor de fulltime positie van directeur-bestuurder.

Mulder: “Van verkeersveiligheid tot verzekeringen en van opleidingen tot al die prachtige takken van motorsport die de KNMV vertegenwoordigt: de KNMV en motoren zijn een onderdeel van wie ik ben. Dat ik nu de mogelijkheid heb om mijn tijd en energie volledig te steken in de belangen van motorrijdend Nederland, maakt mij trots en gelukkig. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met clubs, officials, raadsleden, partners, overheden, de collega’s op kantoor en alle andere stakeholders. Er liggen vele uitdagingen te wachten, onder andere op het gebied van geluid en duurzaamheid. Samen pakken we die op, om motorrijden en –sport nog leuker, toegankelijker, veiliger en verantwoorder te maken.”

KNMV-voorzitter Jan Wilms is verheugd over de aanstelling van Mulder: “De samenwerking met Wim is al jaren prettig en constructief. Dat we nu met elkaar deze stap zetten, voelt voor alle betrokkenen heel natuurlijk en goed. Zijn passie voor werkelijk alles wat met motoren te maken heeft, is bewonderingswaardig. Dat, gecombineerd met zijn kennis en ambitie, geeft alle vertrouwen voor de toekomst van de KNMV, en daarmee de Nederlandse motorwereld. We zijn een grote, relevante vereniging en die positie zal onder Wim alleen maar sterker worden.”

Mulder vervangt bij de KNMV Patrice Assendelft, die na zestien jaar vertrekt naar de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Deze wisseling van de wacht bij beide bonden is begin komend jaar een feit.