Terugblik sportweekend: ONK Enduro ten einde en de MXGP komt naar Arnhem


Tom van Appeldoorn - 07 november, 2022 FOTO - MXGP

Het is november en dus komen de kampioenschappen in binnen- en buitenland langzaam maar zeker ten einde. Zo was in Zelhem dit weekend de kampioensrit van het ONK Enduro en konden wegraceliefhebbers genieten van het laatste MotoGP-weekend in Valencia. Een terugblik!

En wat was het spannend in Valencia tijdens de MotoGP! Zowel in de koningsklasse als de Moto2 lag het kampioenschap namelijk nog helemaal open. Uiteindelijk was het Francesco Bagnaia die in de MotoGP wereldkampioen werd en Augusto Fernández in de Moto2. In die Moto2 wist Bo Bendsneyder het te schoppen tot een dertiende plek in het kampioenschap, mede dankzij de vijf punten die hij nog op naam wist te schrijven door als elfde te finishen in deze finalewedstrijd. Zonta van den Goorbergh kon, na hersteld te zijn van een polsblessure, ook nog deelnemen. Hij finishte in Valencia buiten de punten, waarmee hij ook in het kampioenschap op 0 punten blijft staan op een 34ste plaats.

Red Bull Rookies

Ook in Valencia reden de Red Bull Rookies hun laatste twee races van het seizoen. Een spannend weekend voor Collin Veijer, die op een tweede plaats in het kampioenschap (met slechts negentien punten) nog het kampioenschap nog zicht had op de titel. Met een vierde plaats in de eerste race en winst in de tweede race, wist Veijer – die volgend jaar in de Moto3 zal rijden – zijn achterstand te verkleinen. Maar de Spaanse Jose Rueda was ook bij de les en hield met een 2-6 score voldoende afstand van Veijer.

MXGP naar Arnhem

Het hoge woord is eruit: de MXGP keert in 2023 terug naar Nederland. Op 19 en 20 augustus zullen de beste rijders ter wereld neerstrijken op Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem voor de zestiende ronde van het wereldkampioenschap.

Naast de MXGP en MX2 zullen ook de WMX en EMX125 in actie komen in Arnhem, waardoor er flink wat actie te beleven zal zijn. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van het circuit in Arnhem.

Kampioensrit Enduro

We eindigen deze terugblik met een fotoreportage van de kampioensrit in Zelhem, waarmee het ONK Enduroseizoen werd afgesloten. Deze rit stond tevens in het teken van de onlangs overleden endurorijder Thijs Bulten, voor wie op vrijdagochtend een minuut stilte georganiseerd werd. Daarna werd de wedstrijd als gepland gestart, waarbij de startplaats van Thijs vrijgehouden werd.

Foto’s: Damon Teerink