Sporter in Beeld – Trialrijder Puck Theelen


KNMV - 17 november, 2022

In de rubriek ‘Sporter in Beeld’ spreken we verschillende rijders uit diverse takken van motorsport om hun mooiste, gekste en bijzonderste verhalen te horen. Wat doen deze fanatieke rijders ter voorbereiding op hun seizoen, wat maakt hun tak van motorsport zo mooi en wat doen zij in het dagelijks leven? Deze week de vijftienjarige Trialrijder Puck Theelen!

Meer ‘Sporters in Beeld’ vind je hier!

Hij doet nog maar sinds afgelopen december aan trial, maar hij is nu al Nederlands kampioen in de Pupillenklasse: Puck Theelen (15). De interesse voor de sport komt van zijn vader, maar was geen liefde op het eerste gezicht: “Mijn vader heeft het mij vroeger toen ik nog best klein was best vaak laten proberen, maar toen vond ik er niks aan. Vorig jaar in december heb ik het weer opnieuw geprobeerd en toen vond ik het wel leuk.”

Je rijdt nog maar relatief kort, maar hebt nu al een titel op zak…

“Dat is een leuke prestatie omdat ik eigenlijk vorig jaar pas ben begonnen en dan ben ik nu zo snel al Nederlands kampioen geworden. Toen ik dat werd ging er blijdschap door me heen, alleen maar blijdschap.”

Had je dit ook verwacht aan het begin van het seizoen?

“Aan het begin van het seizoen niet, want toen ik begon, was de klasse waarin ik reed best wel moeilijk. Maar na een aantal maanden werd dat wel steeds makkelijker. Op het einde heb ik het toen ook wel een beetje aan zien komen.”

Als kampioen moet je dat natuurlijk ook vieren, en dat deed Puck gezellig met zijn vrienden: “Dat heb ik wel gevierd, ik ben met een paar vrienden naar de McDonalds gegaan. Mijn vrienden en familie vinden het supergaaf en interessant wat ik doe, en ik heb ook hun steun daar in.”

Naast het trialen heeft hij ook genoeg te doen, zo spreekt hij af met zijn vrienden, gaat hij naar school, sport hij veel en werkt hij. Soms kan dat wel lastig zijn, zeker in de winterperiode: “Eerst trainde ik op de woensdagen na school, maar nu is het daar te vroeg donker voor.”

Wat was de leukste wedstrijd van het seizoen?

“Ik denk de race in Breda, ik vond daar het terrein erg leuk. Ik ben daar toen tweede geworden met maar één punt verschil.”

Wat zijn jouw doelen voor de komende jaren?

“Een van mijn doelen is om volgend jaar één of twee niveaus omhoog te gaan als ik volgend jaar in het nieuwe NK ga rijden. Ik heb ook goede verwachtingen voor volgend jaar, ik hoop dat ik snel steeds beter ga worden. Als het zou lukken zou ik ooit ook wel professioneel Trialrijder willen worden.”