Bo Bendsneyder elfde in Moto2, Collin Veijer tweede in eindstand RBRC na MotoGP finale Valencia (Spanje)


Martijn Spliethof - 03 november, 2022 FOTO - Collin Veijer (Facebook)

De twintigste en laatste ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP was op Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Moto2

Race:
De Spanjaard Augusto Fernandez haalde in de laatste ronde van het seizoen de Moto2 wereldtitel binnen, in een race die werd gewonnen door land- en teamgenoot Pedro Acosta.  Zijn enige concurrent, de Japanner Ai Ogura, kwam halverwege de race ten val. Bo Bendsneyder reed een sterke wedstrijd, waarin hij als elfde werd afgevlagd. Zonta van den Goorbergh eindigde als 21e.

Kwalificatie:
Alonso Lopez vertrekt vanaf de pole tijdens de laatste Moto2 race van 2022. De Spanjaard was in een meer dan spannende kwalificatie het snelst, voor zijn landgenoten Pedro Acosta en Augusto Fernandez. Bo Bendsneyder werd op de twintigste plaats de best geklasseerde Nederlander, Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als dertigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup

Race 1:
Luca Lunetta heeft vrijdag de voorlaatste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het seizoen gewonnen. De Italiaan passeerde na 17 ronden als winnaar de finish, voor de Spanjaarden Angel Piqueras en Maximo Quiles. Collin Veijer eindigde als zevende.

Race 2:
Maximo Quiles heeft zaterdag de laatste race gewonnen. José Rueda finishte als zevende, een klassering die voor de Spanjaard voldoende was om de 2022 titel veilig te stellen. Collin Veijer finishte als zesde in de wedstrijd en eindigde daarmee als tweede in de eindstand van het kampioenschap.

Kwalificatie:
De Spanjaard Angel Piqueras was de snelste tijdens de kwalificatie, voor Casey O’Gorman en Maximo Quiles. Collin Veijer vertrekt vanaf de vijfde startplaats.