Hermans/Musset winnen WK Zijspancross Loket (Tsjechië)


Martijn Spliethof - 19 mei, 2022 FOTO - WSC

In het Tsjechische Loket was de tweede wedstrijd voor het Wereldkampioenschap Zijspancross. De Quads reden voor het Europees Kampioenschap.

WK Zijspancross uitslagen en totaalstanden bij FIM
EMX Quad uitslagen en totaalstanden bij FIM Europe

WK Zijspancross

Race 1:
De eerste manche is gewonnen door Hermans/Musset, voor Bax/Cermak en Van Werven/Van den Bogaart. Keuben/Badaire werden vijfde, Willemsen/Lebreton zevende, Leferink/Beleckas negende. De van pole vertrokken combinatie Veldman/Janssens kwam niet verder dan de twaalfde plaats. Wijers/Van der Putten werden als vijftiende afgevlagd, Van de Lagemaat/De Veene als zestiende, Mulders/Van der Wiel als negentiende, Wisselink/Tourbier als 22e en Vanluchene/Bax als 29e.

Race 2:
Veldman/Janssens hebben de tweede manche op hun naam geschreven, voor Hermans/Musset en Vanluchene/Bax. De overige Nederlandse combinaties: Van Werven/Van den Bogaart 7, Keuben/Badaire 8, Willemsen/Lebreton 14, Mulders/Van der Wiel 16, Bax/Cermak 19 (zij reden in leidende positie maar hadden af te rekenen met mechanische problemen), Van de Lagemaat/De Veene 20, Leferink/Beleckas 22, Wisselink/Tourbier 23. De Grand Prix overwinning ging naar Hermans/Musset, voor Veldman/Janssens en Van Werven/Van den Bogaart.

Kwalificatie:
De kwalificatierace in Groep A is gewonnen door Veldman/Janssens, voor Hermans/Musset en Bax/Cermak. Leferink/Beleckas werden achtste en Van der Veldt/Van der Veldt zeventiende. In Groep B is de kwalificatierace gewonnen door Vanluchene/Bax, voor Van Werven/Van den Bogaart en Brown/Chamberlain. Willemsen/Lebreton werden vierde, Keuben/Badaire zesde, Wijers/Van der Putten zevende, Van de Lagemaat/De Veene negende, Mulders/Van de Wiel twaalfde en Wisselink/Tourbier veertiende. Wisselink/Tourbier wisten zich via de Last Chance alsnog te plaatsen voor deelname aan de wedstrijd.