Update Motocrosskalender 2022

DMofMX

Tom van Appeldoorn - 06 mei, 2022

De KNMV heeft een aantal wijzigingen moeten doorvoeren in de motocrosskalender voor seizoen 2022. Dit is gedaan vanwege de wijziging van de EK-kalender voor de EMX65 en EMX85 Noord West Zone en een verkeerd gekozen datum bij de eerste kalenderbepaling. 

De volledige kalender vind je op onze website onder het kopje ‘wedstrijddocumenten‘. Hieronder staan de belangrijkste wijzigingen:

–    05-06-2022 – ONK Motocross Westerbork – Geannuleerd
De wedstrijd in Westerbork die gepland stond op 5 juni zal niet op die datum verreden worden. De reden hiervoor is dat deze wedstrijd per abuis in eenzelfde weekend is gepland als een EMX65 / EMX85 Noord West Zone-wedstrijd in Duitsland. Gezien het grote aantal KNMV-licentiehouders dat deelneemt aan het EK Motocross, is dit een gegronde reden om de wedstrijd in Westerbork te annuleren. De KNMV gaat met MSV Motordrenthe in overleg om te kijken of de wedstrijd later in het jaar ingedeeld kan worden.

–    18-06-2022 – DMoMX Rhenen – Toevoeging 85cc
Op de kalender van de EMX65 / EMX 85 Noord West Zone is de geplande wedstrijd in Slowakije onlangs verplaatst naar het weekend van 2 en 3 juli. Hiermee is er in het weekend van 18 en 19 juni geen EK-wedstrijd waardoor het mogelijk is om de 85cc-klasse alsnog in te delen bij de laatste Dutch Masters of Motocross wedstrijd in Rhenen. Met deze toevoeging – en de extra wedstrijden in Axel (22-05) en Delfzijl (12-06) – komt ook de 85cc-klasse op een totaal van vier DMoMX-wedstrijden en dient de wedstrijd in Rhenen voor alle klassen als een mooie finale.

–    03-07-2022 – ONK Motocross Borculo – Geannuleerd 
Een minder leuk aspect aan de wijziging van de kalender van de EMX 65 / EMX 85 Noord West Zone is dat de wedstrijd in Slowakije nu samenvalt met de ONK-motocrosswedstrijd in Borculo. Het is om die reden dat we, in overleg met de club, hebben besloten de wedstrijd voor 2022 te annuleren en voor seizoen 2023 opnieuw een wedstrijd in te plannen.

–    10-09-2022 – ONK Motocross Lierop – Geannuleerd
De wedstrijd die nog onder voorbehoud voor 10 september op de kalender stond in Lierop wordt geannuleerd. De MAC Lierop heeft aangegeven dat zij het organisatorisch niet voor elkaar krijgen om twee dagen achter elkaar KNMV-wedstrijden te draaien en daarom afzien van de organisatie van deze wedstrijd. De KNMV zal op zoek gaan naar een nieuwe organisator voor deze wedstrijd.

–    02&03-10-2022 – ONK Motocross Boekel – Definitief bevestigd
De finalewedstrijden voor meerdere soloklassen waren nog niet definitief bekend, maar MC Boekel heeft de KNMV laten weten dat alle organisatorische onzekerheden zijn opgelost. Daarmee bevestigen ze dat de wedstrijden op 2 en 3 oktober door kunnen gaan.