Bo Bendsneyder elfde in Moto2, Collin Veijer wint RBRC Race 2 in Mugello (Italië)


Martijn Spliethof - 27 mei, 2022 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

Op het Autodromo Internazionale del Mugello was de Gran Premio d’Italia Oakley, de achtste ronde voor het MotoGP Wereldkampioenschap.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Pedro Acosta heeft zondagmiddag de race gewonnen. In de openingsfase streed de rookie met Aron Canet maar die viel uit, waardoor Acosta de race met een flinke voorsprong wist te winnen, voor Joe Roberts en Ai Ogura. Bo Bendsneyder werd de beste Nederlander op de elfde plaats, Zonta van den Goorbergh eindigde op de 21e plaats.

Kwalificatie:
Aron Canet vertrekt zondag vanaf de pole. De Spanjaard was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie, voor Pedro Acosta en Sam Lowes. Bo Bendsneyder werd met de zeventiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander. Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als zesentwintigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup

Race 1:
Maximo Quiles is zaterdagmiddag winnaar geworden van de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend. De Spanjaard passeerde in een uitgestelde, natte en door valpartijen gekenmerkte race als eerste de finish, voor de Maleisiër Tatchakorn Buasri en de Fin Rico Salmela. Collin Veijer eindigde als vijftiende.

Race 2:
Collin Veijer heeft zondagmiddag de tweede race van het weekend gewonnen. De 17-jarige Nederlander passeerde op het Italiaanse circuit na vijftien ronden als eerste de finish, voor de Italiaan Filippo Farioli en de Thai Tatchakorn Buasri. Het is de tweede overwinning dit seizoen voor de talentvolle Staphorster.

Kwalificatie:
Filippo Farioli vertrekt dit weekend vanaf de pole in de twee te verrijden RBRC races. De Italiaan was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst, voor de Spanjaard Angel Piqueras en zijn landgenoot Luca Lunetta. Collin Veijer start vanaf de vijfde plaats.