Bendsneyder veertiende in Moto2, Veneman twee keer tweede in Northern Talent Cup in Le Mans (Frankrijk)


Martijn Spliethof - 13 mei, 2022 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De zevende MotoGP ronde was de Shark Grand Prix de France in Le Mans.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Augusto Fernández heeft zondagmiddag de Moto2 race met overtuiging gewonnen. Samen met teamgenoot Pedro Acosta wist hij al vroeg te ontsnappen, Acosta kwam uiteindelijk ten val waardoor Fernández met een grote voorsprong als eenzame winnaar over de streep kwam, voor Aron Canet en Somkiat Chantra. Bo Bendsneyder scoorde twee WK punten op de veertiende plaats, Zonta van den Goorbergh werd zeventiende.

Kwalificatie:
Pedro Acosta heeft zaterdagmiddag zijn eerste pole position behaald in de Moto2 klasse op het Bugatti Circuit in Le Mans, voor Jake Dixon en Augusto Fernández. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als negende. Zonta van den Goorbergh vertrekt vanaf de 26e plaats.

Northern Talent Cup

Race 1:
De Hongaar Rossi Moor is zaterdagmiddag winnaar geworden van de eerste Northern Talent Cup race van het weekend. De van pole vertrokken coureur was na een spannend duel in de laatste ronde het snelst, voor Nederlander Loris Veneman en de Italiaan Matteo Massili. Jurrien van Crugten passeerde als dertiende de eindstreep, Rio Olofsen werd als achttiende, net voor Delano Greven die in zijn allereerste NTC race als negentiende werd geklasseerd.

Race 2:
De tweede Northern Talent Cup van het weekend is zondagmiddag gewonnen door de Hongaar Kervin Farkas. De tweede plaats ging net als in de eerste race naar de Nederlander Loris Veneman, terwijl de winnaar van de eerste race Rossi Moor in deze race genoegen moest nemen met de derde plaats. Van Crugten scoorde een keurige achtste plaats, Olofsen en Greven eindigden als achttiende en eenentwintigste.

Kwalificatie:
De Hongaar Rossi Moor vertrekt in Le Mans vanaf de pole. Loris Veneman was de snelste Nederlander, hij zette de tweede tijd op de klok. Jurrien van Crugten kwalificeerde zich als negende, Rio Olofsen als 21e en Delano Greven als 25e.