KNMV vaardigt Junior Trophy Team af naar Internationale Enduro Zesdaagse in Frankrijk


Tom van Appeldoorn - 13 mei, 2022 FOTO - Roos Kiffen / Shotsbyroos

De KNMV heeft besloten om een Junior Trophy Team (JTT) in te schrijven voor deelname aan de ISDE (International Six Days Enduro), welke plaatsvindt van 29 augustus tot en met 3 september in het Franse Le Puy en Velay.

Voor deelname aan topsportevenementen (landenteams, Nations zoals de ISDE) zijn kwalificatie-eisen afgesproken. De focus is altijd dat het minimaal mogelijk moet zijn om in de top acht van de eindstand te kunnen eindigen. Sporters dienen ter voorbereiding op de ISDE aan internationale wedstrijden deel te nemen met bepaald resultaat. Hierbij is deelname aan het EK Enduro een belangrijk meetpunt. Gelet op het beperkt aantal rijders die dit jaar EK Enduro rijden, stond al snel vast dat er dit jaar géén World Trophy Team samen te stellen was. Een Junior Trophy Team (rijders jonger dan 23 jaar) is echter wél samen te stellen.

Voor het KNMV Team Nederland – Junior Trophy Team zijn geselecteerd:

  1. Mike Bokslag
  2. Marc Zomer
  3. Tommie Jochems

Naast de leden van het JTT zijn er ook nog zeventien andere endurorijders die in een zestal clubteams zijn aangemeld voor de Zesdaagse. In totaal zijn er dus twintig Nederlanders die dit jaar gaan deelnemen aan dit spannende evenement!

De opstart om het paddock en de verzorging (zoals in 2021 in Italië) wederom als Team Nederland neer te zetten, is nu in volle gang. Alle hulp en extra sponsoring hiervoor is van harte welkom. Sponsoren die het paddock van Team Nederland willen ondersteunen (middels een financiële bijdrage) kunnen contact opnemen met Mario Pieterse (m.pieterse@knmv.nl / 026-3528532).