Expositie 90 jaar internationale motorcross Markelo


Tom van Appeldoorn - 23 mei, 2022

Van 5 tot en met 11 juni zal in Markelo een expositie plaatsvinden om negentig jaar internationale motorcross te vieren op het bekende circuit bij het dorp.

Dit gebeurt in het voormalige gemeentehuis van Markelo ‘het Beaufort’. Voor de ingang van dit gebouw zullen vijftien levensgrote posters komen te staan met daarop de internationale helden die hier door de jaren heen de grote wedstrijden op de Herikerberg hebben gereden. Op die manier wordt er een beeld geschetst van de roemrijke geschiedenis van MMC Markelo en het beroemde circuit.

Binnen vinden bezoekers zes zalen die stuk voor stuk gevuld worden met clubhistorie. Iedere ruimte staat in het teken van een bepaalde periode. Denk hierbij aan foto’s, beelden, programmaboekjes etc. Daarnaast zullen er motoren staan van vroegere winnaars en of rijders die hebben deelgenomen aan de grote wedstrijden. Van alles te zien dus!

Toegang tot de expositie is iedereen gratis en mede mogelijk gemaakt door het Hessenheemfonds. Een echte aanrader voor jong en oud. Kijk voor de volledige agenda en meer informatie op: www.motorcrossmarkelo.nl.