EMX Powertrain brengt elektrische crossmotor XF30 op de markt

XF30

Damon Teerink - 12 mei, 2022

Het Nederlandse EMX Powertrain brengt een gloednieuwe elektrische crossmotor op de markt, de XF30. Er zijn voor nu honderd stuks van de nieuwe crossmotoren beschikbaar om te bestellen.

Twee jaar lang heeft EMX Powertain haar elektrische crossmotor – die voortgekomen is uit een project dat o.a. gesteund werd door Yamaha Motor Europe N.V. en de KNMV – doorontwikkeld. Volgens eigen zeggen ervaar je in het zadel van de XF30 ‘een motorcrosservaring als nooit tevoren’ op een duurzame manier.

Hedendaagse motorcrosstechnologie

Door de kwaliteiten van een crossmotor te combineren met schone technologie, biedt de XF30 een unieke balans tussen de sensatie van rijden en gebruiksgemak. Het aluminium frame is uitgerust met Kayaba veersystemen, waardoor het gevoel van de motor bekend zal zijn bij een ervaren motorcrosser.

Met 40 pk op de electromotor, 720 Nm koppel (!)aan het achterwiel en een batterij van 4500 Wh doet deze XF30 in principe niet onder aan een 250cc benzinemotor. In de enduromodus gaat één acculading ongeveer twee uur mee. Ga je de accu weer bijladen dan duurt het anderhalf uur voor je een volle lading hebt.

Elmar Dohms, oprichter van EMX Powertrain

“We zijn enorm trots om eindelijk de XF30 te kunnen laten zien. Ik wil iedereen binnen EMX Powertrain bedanken. Iedereen heeft hard gewerkt om te komen waar we nu staan. We begonnen de motor op te bouwen vanaf een leeg papiertje, ontwikkelden een elektrische aandrijflijn en bouwden een crossmotor met een ongelooflijke balans en prestaties. We geloven dat deze eerste beperkte serie veel afnemers zal aanspreken en onze eerste stap is om bij te dragen aan de toekomst van de sport. Ik wil er ook op wijzen dat de XF30 de eerste commerciële toepassing is van onze EMX high-performance aandrijflijn, gevolgd door nog veel meer, te beginnen met onze straatlegale fiets in 2024.”

Op maat gemaakte motoren worden geleverd in Q1 2023

EMX Powertrain start de productie van de XF30 met een gelimiteerde serie van honderd crossmotoren, die vanaf het eerste kwartaal in 2023 worden geleverd. Deze gelimiteerde serie is enkel als pre-order te bestellen. De prijs van de XXF30 bedraagt €18.750 inclusief BTW.

Wil jij meer weten over de nieuwe elektrische XF30 crossmotor? Neem dan een kijk op de website; https://www.emx-powertrain.com/