Winterstop ’22: Jordi Minnen


Mariska Grob - 11 maart, 2022 FOTO - Mariska Grob / MotoGrafie

In aanloop naar de start van het nieuwe seizoen in het NK Junior Moto Racing, spreken wij met een aantal rijders die zich afgelopen seizoen in de kijker reden. Hoe komen zij de winterstop door, en wat zijn hun verwachtingen voor 2022? Deze keer: Jordi Minnen.

Wie denkt dat alleen de oudere generatie met een Puch racet heeft het mis: Pascal Mussche wist afgelopen seizoen met zijn negentien jaar kampioen te worden in de Puchshop Cup 70cc Standaard-klasse, maar ook de nummer twee Jordi Minnen koos op negentienjarige leeftijd voor de Puch. We vragen Jordi naar zijn debuut in de Puchshop Cup.

Naam: Jordi Minnen
Klasse: Puchshop Cup 70cc Standaard
Startnummer: 15, mijn geboortedag
Eindstand NK JMR 2021: 2e
Woonplaats: Harskamp
Geboortedatum: 15 december 2001

Hoe lang race je al, en hoe ben je met de sport in aanraking gekomen?

“Ik maakte rond mijn tiende de eerste meters op een Puch, maar dat was toen alleen nog maar op zandweggetjes buitenaf. Mijn broer Henk en neef Hans raceten allebei, ze hebben beiden jarenlang voorin de Topscooterklasse bij de SOBW gereden. Hans werd vervolgens in 2017 kampioen in de Puch Cup 50cc, Henk reed in 2020 nog in de Open 125 van het NK Junior Moto Racing. Afgelopen jaar maakte ik mijn debuut bij het NK Junior Moto Racing in de Puchshop Cup 70cc Standaard-klasse.

Waarom koos je voor de Puchshop Cup?

“Enerzijds vanwege de gezelligheid binnen de Cup: er heerst een heel goede sfeer onder de deelnemers. Anderzijds omdat ik zelf veel aan de machine kan doen. Ik werk in de metaalsector als CNC-frezer en kan veel onderdelen zelf draaien en frezen. Het onderhoud doe ik ook zelf, alleen de tuning van het motorblok besteed ik uit.”

Hoe was het afgelopen seizoen bij het NK Junior Moto Racing?

“Boven verwachting! Ik wist van te voren niet wat ik moest verwachten, dus heb ik het maar op me af laten komen. Maar na de oefenwedstrijd in Veldhoven wist ik de eerste wedstrijd in Assen – waar het om de punten ging – meteen te winnen! Ik dacht daarna stiekem al aan het kampioenschap, maar Pascal Mussche bleek door het seizoen een maatje te groot. Ik heb vooral leuke gevechten gehad met Paul Hendriks en Kees-Jan Stoffelen en ben uiteindelijk tweede in de eindstand geworden. Daar ben ik uiteraard zeer tevreden mee.”

Wat was je mooiste en minst mooie moment van het seizoen?

“Mijn mooiste moment was zonder twijfel het winnen van de eerste wedstrijd van het seizoen in Assen. Het minst mooie moment was de wedstrijddag in Staphorst. Na de nodige problemen met de brandstoftoevoer te hebben gehad in de trainingen, stond ik als zesde gekwalificeerd. Dat was al niet best, maar in de eerste race viel ik zelfs uit doordat m’n rem bleef hangen. De tweede race wist ik wel te finishen maar had ik problemen met de uitlaat. Al met al een dag om snel te vergeten.”

Hoe kom je de winter door?

“De meeste tijd heb ik besteed aan het klaarmaken van de Puch voor het nieuwe seizoen. Als het goed is wordt hij deze week gespoten; Nardo Grey in plaats van rood. Een heel ander gezicht.”

Wat is je doel voor 2022 en daarna?

“Dit seizoen kom ik wederom uit in de Standaard-klasse en mijn doel is om een trede hoger op het podium te eindigen: kampioen worden dus! Eerst maar eens concentreren op komend seizoen en daarna zien we wel verder.”