Van Sikkelerus, Molenaar én Doornenbal met wildcard naar WorldSBK in Assen


Tom van Appeldoorn - 28 maart, 2022 FOTO - Jamie Morris

De WorldSBK van Assen is terug op de vertrouwde plek op de kalender in april: van 22 tot en met 24 april strijkt het internationale circus neer langs het TT Circuit op de Drentse hei. Daarbij krijgen liefst drie Nederlandse rijders van de KNMV een wildcard toegewezen om zich te bewijzen voor eigen publiek.

De paddock van de WorldSBK kent flink wat Nederlandse namen zoals Michael van der Mark, Jeffrey Buis, Glenn van Straalen, Victor Steeman en Ruben Bijman. Allemaal hebben zij een vast zitje in de verschillende klassen die in het WorldSBK uitkomen. Maar daarnaast zullen dus nog drie Nederlanders in actie komen.

De KNMV is trots te mogen melden dat de wereldbond FIM zowel Sven Doornenbal als Thom Molenaar een wildcard heeft toegekend om deel te kunnen nemen aan de Nederlandse races in het WK Supersport 300. Daarnaast is er in het WK Supersport ook nog een wildcard voor Jaimie van Sikkelerus.

Sven Doornenbal (l) en Thom Molenaar (r).

Leermoment

Voor Sven Doornenbal en Thom Molenaar, beiden uitkomend in het IDM Supersport 300-kampioenschap voor team Molenaar Racing, is het niet de eerste keer dat zij in de internationale WorldSBK-paddock aantreden. Vorig jaar reden de coureurs namelijk ook al op een wildcard mee in de SSP300. Een weekend dat voor zowel Doornenbal als Molenaar aangegrepen werd als uitgelezen leermoment. Iets wat dit jaar niet anders zal zijn. Molenaar Racing maakt dit jaar de overstap van KTM naar Kawasaki. Aangezien de eerste wedstrijd van de IDM-kampioenschappen pas begin mei op de kalender staat, zal dit de eerste keer zijn dat Doornenbal en Molenaar competitief uitkomen op hun nieuwe motoren.

Voor Jaimie van Sikkelerus wordt het een andere ‘nieuwe’ ervaring. De rijder uit Akersloot die momenteel uitkomt in het British Supersport-kampioenschap, keert middels zijn wildcard namelijk voor één race terug in de voor hem al vertrouwde paddock: voor zijn overstap naar de BSB in 2021 reed Jaimie in het WK SSP600.

Jaimie van Sikkelerus – © Jamie Morris